Παίρνει τα πάνω της βιολογική καλλιέργεια στην Κύπρο

Η Κύπρος κατέγραψε μια σημαντική αύξηση, της τάξης του 48%, στις αγροτικές εκτάσεις που είναι αφιερωμένες σε οργανικές καλλιέργειες τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Eurostat, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο 3,7% (ως ποσοστό της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης), ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ.
 
Στην πράξη, οι εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για οργανική παραγωγή, αυξήθηκαν μόνο 0,9 μονάδες, από μόλις 2,8% το 2010 σε 3,7% το 2015.
 
Σε απόλυτους αριθμούς, η Κύπρος αφιέρωνε 3184 εκτάρια στην παραγωγή βιολογικών καλλιεργειών το 2010 και 4699 εκτάρια το 2015, μια αύξηση της τάξης του 47,6%. Εν τω μεταξύ, στην ΕΕ η ίδιου τύπου έκταση έφτανε τα 11 εκατομμύρια εκτάρια το 2015, με τη βιολογική γεωργία να αποτελεί το 6,2% της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης (ΧΓΕ) στην ΕΕ.
 
Από το 2010, η έκταση, που είναι αφιερωμένη στη βιολογική γεωργία έχει αυξηθεί κατά σχεδόν δύο εκατομμύρια εκτάρια. Ομοίως, μια ανοδική τάση μπορεί να παρατηρηθεί για τον αριθμό των εγγεγραμμένων παραγωγών βιολογικών προϊόντων. Στο τέλος του 2015, 271.500 γεωργικοί παραγωγοί βιολογικών, είχαν εγγραφεί στην ΕΕ, μια αύξηση της τάξης του 5,4% σε σύγκριση με το 2014. Μεταξύ των κρατών μελών, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία κατέγραψαν τις μεγαλύτερες οργανικές περιοχές, καθώς και το μεγαλύτερο αριθμό των παραγωγών βιολογικών προϊόντων το 2015, και μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ (52%) και των δύο, δηλαδή της συνολικής έκτασης βιολογικής καλλιέργειας της ΕΕ και το σύνολο των παραγωγών βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ.

 
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»