Ηφαίστειο ο ΔΗΣΥ Παραλιμνίου-Θέλουν να γίνουν όλοι δημοτικοί σύμβουλοι

Σε Γόρδιο Δεσμό εξελίσσεται η διαμόρφωση του ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ για το Δημοτικό Συμβούλιου Παραλιμνίου, όπου τις δώδεκα θέσεις στο κομματικό ψηφοδέλτιο διεκδικούν 17 ενδιαφερόμενοι και κανένας από αυτούς δεν δείχνει διατεθειμένος ν’ αποσύρει το ενδιαφέρον του.
Θέση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υπήρξε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η πραγματοποίηση εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας για ξεκαθάρισμα του ψηφοδελτίου. Προς το σκοπό αυτό, ζητήθηκε όπως κατόπιν διαβούλευσης των ενδιαφερόμενων με την Τοπική Επιτροπή του κόμματος, αποφασιστούν οι πέντε οι οποίοι θ’ αποσύρουν το ενδιαφέρον τους. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τους πέντε που θα έμεναν εκτός ψηφοδελτίου να διαμηνύουν στην Πινδάρου πως σε μια τέτοια περίπτωση θα κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές με δικό τους ανεξάρτητο συνδυασμό.
Προ του φάσματος μιας τέτοιας εξέλιξης, δηλαδή να υπάρξουν ουσιαστικά δύο συνδυασμοί Συναγερμικών στο Παραλίμνι, η ηγεσία του κόμματος φέρεται να έδωσε οδηγίες όπως σε αποψινή συνεδρία της Τοπικής Επιτροπής, στην παρουσία του συντονιστή Αμμοχώστου για τις δημοτικές εκλογές, βουλευτή Λάρνακας Ζαχαρία Ζαχαρίου, λάβει χώρα η προβλεπόμενη από το Καταστατικό εσωκομματική εκλογική διαδικασία.  Στη συνέχεια ωστόσο υπήρξε κανούργια ανατροπή και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η λήψη απόφασης για τους πέντε ενδιαφερόμενους που θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίου, παραπέμπεται σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, την ερχόμενη Τετάρτη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, δεν θεωρείται βέβαιο πως η όποια απόφαση ληφθεί θα γίνει αποδεχτή απ’ όσους βρεθούν εκτός ψηφοδελτίου και ότι θα αποφευχθεί τελικά η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές  και ανεξάρτητου, αποτελούμενου από στελέχη του ΔΗΣΥ, συνδυασμού στο Παραλίμνι. 
Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τη δημαρχία Παραλιμνίου, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε ψήφο κατά βούληση ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Δηλαδή, ανάμεσα στον συναγερμικών καταβολών νυν δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη και στο μέλος του κόμματος, Γιώργο Νικολέττο.  
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών