Πήρε φωτιά ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων στην Λάρνακα

Πρόκληση προς τον συνυποψήφιο του Αλέξη Μιχαηλίδη να συζητήσουν όπου και όποτε θέλει, ανοιχτά και δημόσια με συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα ζητήματα της Λάρνακας, για να πάρει ο καθένας τις απαντήσεις του, απηύθυνε σήμερα ο Λούης Δημητρίου.
Σε δελτίο Τύπου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία Λάρνακας Λούης Δημητρίου αναφέρει ότι «τις τελευταίες μέρες, έκπληκτοι παρακολουθούμε να δημοσιεύονται εκθέσεις ιδεών από το επιτελείο του Αλέξη Μιχαηλίδη, για σειρά θεμάτων της Λάρνακας. «Ασφαλώς», προσθέτει, «δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν όλα αυτά εντάσσονταν στο πλαίσιο μιας φιλικής συζήτησης μεταξύ ιδιωτών, που αόριστα κάνουν σκέψεις για την πόλη». «Όταν οι σκέψεις αυτές περικλείονται με το μανδύα του  προεκλογικού “προγράμματος”, οφείλουν να γίνουν κάποιες επισημάνσεις, με την ελπίδα να επανακτήσουν, όσοι το έχουν ανάγκη, αντίληψη της πραγματικότητας», υπογραμμίζει.
Ο κ. Δημητρίου ζητά να ενημερωθεί «ποιες οι θέσεις του κ. Μιχαηλίδη για τα πραγματικά προβλήματα της Λάρνακας και γιατί, όπως υποστηρίζει, δεν τοποθετείται δημόσια και συγκεκριμένα για το μείζον ζήτημα της μεταφοράς των πετρελαιοδεξαμενών, που στην πραγματικότητα θα κρίνει την ανάπτυξη ή μη της πόλης. Διερωτάται παράλληλα εάν έχει ακούσει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κρίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη την παρουσία τους εντός του αστικού ιστού».
Διερωτάται επίσης «τι σημασία έχουν οι αερολογίες για το Μακένζυ και οι δήθεν ανησυχίες για την αλλαγή της διοίκησης», κατά πόσον ο Αλέξης Μιχαηλίδης «συμφωνεί ή όχι με το να αποκλειστεί ο Δήμος Λάρνακας από αυτήν», ενώ ζητά να ενημερωθεί «πού ήταν ο κ. Μιχαηλίδης τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και οι ποιες ήταν οι αποφάσεις του κατά την περίοδο διακυβέρνησης της πόλης από το ΑΚΕΛ».
«Είναι προσβλητικό για τους Λαρνακείς», συνεχίζει, «ένας άνθρωπος που διετέλεσε 10 χρόνια αντιδήμαρχος και άλλα 5 Δημοτικός Σύμβουλος, σήμερα το μόνο που έχει να καταθέσει είναι αόριστες ιδέες για συζήτηση». Ο Λούης Δημητρίου αναφέρει ότι “Λάρνακα χρειάζεται σχέδιο για το τι πρέπει να γίνει, με ποιους θα γίνει, πόσο θα κοστίσει και πότε θα ολοκληρωθεί», καταλήγοντας πως «τα λόγια και τα ψέματα τελείωσαν είναι ώρα για έργα».
 
Επιστολή Μιχαηλίδη
Στο μεταξύ, επιστολή στο Δημαρχεύοντα Λάρνακας Πέτρο Χριστοδούλου με θέμα: «Διεκδικούμε την εγκατάσταση του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου στη Λάρνακα και τη διαχείριση της Ακτής Μακένζυ», απέστειλε ο Αλέξης Μιχαηλίδης.
 
Στην επιστολή του, ο κ. Μιχαηλίδης, αναφέρει:
«Επικοινωνώ μαζί σας για να σας μεταφέρω τις απόψεις μου για δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πόλη μας. Το περασμένο Σάββατο έχω πληροφορηθεί από τον τύπο ότι η Λάρνακα απουσιάζει από τις πόλεις που διεκδικούν τη φιλοξενία του ΑΞΙΚ. Θεωρώ πως πρέπει άμεσα να αναλάβετε δράση ώστε να μη γίνει ο Δήμος Λάρνακας για μια ακόμη φορά ουραγός όσο αφορά τις διεκδικήσεις για την πόλη μας. Ο Δήμος Λάρνακας θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες και να υποβάλει άμεσα την υποψηφιότητα της Λάρνακας για να φιλοξενήσει το ΑΞΙΚ.
Η αμέλεια που επιδεικνύεται εξανεμίζει άλλη μια προοπτική για την πόλη, αφού πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί χώροι στη Λάρνακα που μπορούν να φιλοξενήσουν τον εν λόγο οργανισμό. Πρέπει λοιπόν άμεσα να κινηθεί ο Δήμος για να μη χαθεί ακόμη μια ευκαιρία για την πόλη αφού η κεντρική της θέση μέσα στην γεωγραφία της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της Κύπρου είναι ιδανική για να υπηρετήσει τους σκοπούς του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου.
Επιπλέον προέκυψε και το ζήτημα της μετάβασης της διαχείρισης της Ακτής Μακένζυ από το Δήμο Λάρνακας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η απόφαση αυτή μας προκαλεί ανησυχίες διότι θα δημιουργηθεί μια δυαδική κατάσταση εξουσίας όπου ο Δήμος Λάρνακας δεν θα έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο. Θα είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα, την υγειονομία του χώρου και τις άδειες λειτουργίας με βάση την εξουσία του σαν Δημοτική και Πολεοδομική Αρχή και το Υπουργείο Εσωτερικών θα επεμβαίνει στην διαχείριση του χώρου με βάση κάποια δικά του κριτήρια ανανέωσης συμβολαίων. Επίσης δεν ξέρουμε σε ποια άλλα θέματα θα ήθελε να παρέμβει.
Η άποψή μας είναι ότι δεν θα πρέπει να πειραματισθούμε πάνω σε ένα επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης ενός από τους λίγους και σημαντικούς πλουτοπαραγωγικούς χώρους που διαθέτει η Λάρνακα και πρέπει η διαχείριση του χώρου να παραμείνει στα χέρια του Δήμου Λάρνακας. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από το Δήμο Λάρνακας και αυτό μας προβληματίζει ακόμα περισσότερο. Θεωρώ πως άμεσα θα πρέπει να ενεργήσετε προς την κατεύθυνση του αρμόδιου Υπουργού πριν τις 1/1/2017 για τη διατήρηση της Ακτής Μακένζυ στα χέρια του Δήμου μας».
 
Και στον Χάσικο…
Επιστολή με θέμα «Τη διαχείριση της Ακτής Μακένζυ», απέστειλε ο Αλέξης Μιχαηλίδης και στον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.
 
Στην επιστολή του ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρει τα εξής:
 
«Έντιμε κύριε Υπουργέ,
 
Με διαχείριση του Δήμου Λάρνακας η Ακτή Μακένζυ εξελίχθηκε εδώ και αρκετά χρόνια σε ένα παγκύπριο κέντρο αναψυχής και ψυχαγωγίας, το οποίο λειτουργεί και σαν ένας χώρος δημιουργίας θέσεων εργασίας για πολλούς συμπολίτες μας. Πολλοί όμως επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν καλύτερα το κοινό και την μεγάλη πελατεία που δημιουργήθηκε προβαίνουν σε κάποιες παρανομίες, τις οποίες χειρίζεται διορθωτικά ο Δήμος Λάρνακας.
Η μετάβαση της ευθύνης του χώρου από τον Δήμο Λάρνακας στον Υπουργό Εσωτερικών και την Επαρχιακή Διοίκηση μας προκαλεί ανησυχίες διότι θα δημιουργηθεί μια δυαδική κατάσταση εξουσίας όπου ο Δήμος Λάρνακας δεν θα έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο. Θα είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα, την υγειονομία του χώρου και τις άδειες λειτουργίας με βάση την εξουσία του σαν Δημοτική και Πολεοδομική Αρχή και το Υπουργείο Εσωτερικών θα επεμβαίνει στην διαχείριση του χώρου με βάση κάποια δικά του κριτήρια ανανέωσης συμβολαίων. Επίσης δεν ξέρουμε σε ποια άλλα θέματα θα ήθελε να παρέμβει.
Η άποψή μας είναι ότι δεν θα πρέπει να πειραματισθούμε πάνω σε ένα επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης ενός από τους λίγους και σημαντικούς πλουτοπαραγωγικούς χώρους που διαθέτει η Λάρνακα και πρέπει η διαχείριση του χώρου να παραμείνει στα χέρια του Δήμου Λάρνακας. Παράλληλα θα σας πρότεινα να εξετάσετε το ενδεχόμενο το Υπουργείο Εσωτερικό να αξιοποιήσει κάποια κονδύλια από τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2017 για να συμβάλει στη βελτίωση του χώρου ακόμη περισσότερο. Σε μια τέτοια περίπτωση είμαι πεπεισμένος ότι όλη η Λάρνακα θα εκτιμήσει μια τέτοια ενέργεια».
 
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών