Ο «πυροσβέστης» Πιέρος έσωσε τον ΑΠΟΕΛ που έπαιξε με τη φωτιά (vid)

Πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-0 ξεπέρασε το εμπόδιο του Εθνικού ο ΑΠΟΕΛ και διατηρήθηκε στη 2η θέση με 22 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο και αλάνθαστη ΑΕΚ και ενώ ακολουθεί το Σάββατο (29/10) στην «ΑΕΚ Αρένα» το ντέρμπι κορυφής. 
 
Ο Εθνικός δημιούργησε 11 (!) ευκαιρίες στο ΓΣΠ εκ των οποίων οι πλείστες κραυγαλέες όμως οι Κατσιαράβα και Ζελάγια που βρέθηκαν σε θέσεις βολής δεν κατάφεραν να «ματώσουν» τα δίκτυα του Πάρντο. 
11ος με πέντε βαθμούς παρέμεινε ο Εθνικός που τα έχει με την ατυχία και την αστοχία του καθώς θα μπορούσε να έφευγε με βαθμολογικό κέρδος από το ΓΣΠ.
 
 
Πρόσωπο του αγώνα ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ της συνάντησης (56’. 75’) και χάρισε στον ΑΠΟΕΛ το έβδομο φετινό του τρίποντο. 
 
«Όργια» Αλωνεύτη 
Εξαιρετική εμφάνιση είχε ο Στάθης Αλωνεύτης που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στο αρχικό σχήμα. Στο πρώτο μέρος ο Κύπριος εξτρέμ ήταν είτε δημιουργός είτε εκτελεστής όλων των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας, ενώ πιστώνεται την πάσα πάρε-βάλε στο δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ. 
 
Δεύτερη φετινή παρουσία για τον Ούρκο Πάρντο (προηγήθηκε η συμμετοχή στο Σουπερ Καπ), ο οποίος κράτησε απαραβίαστη την εστία του.  
 
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αλεξάνδρου, Μερκής, Αστίθ, Μιλάνοφ, Αρτυματάς, Αλωνεύτης, Βινίσιους, Μπερτόλιο (58;  Μπρεσάν), Γιαννιώτας (59΄ Εφραίμ), Πιέρος (79΄ Ντε Καμάργκο)
Εθνικός: Πρόσεκ, Στόιτσεφ, Πιντσέλ, Κιπιάνι, Κατσιαράβα, Ιλουρίτζε, Κυπριανού, Φιλίποφ, Κρατσιούνοφ, Ντόβνια, Ζελάγια
 
Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα