Πρόοδος στους τρόπους εφαρμογής ελευθεριών και δικαιωμάτων

  Τρόποι εφαρμογής των διαφόρων ελευθεριών και δικαιωμάτων συζητήθηκαν κατά την απογευματινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασαδη με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
 
Επιστρέφοντας στο Προεδρικό, αργά το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι στα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.
 
Κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών, δεν καθορίστικε τελικά ο χώρος πραγματοποίησης των συνομιλιών αναφορικά με το εδαφικό, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να υποδεικνύει πως η σημερινή συνάντηση επικεντρώθηκε στην ουσία, και όχι στον  καθορισμό του χώρου συζήτησης για το εδαφικό.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει μάλλον στη συνάντηση που θα έχει με τον Μουσταφά Ακιντζί την ερχόμενη Τετάρτη. Επιβεβαίωσε πάντως ότι η συζήτηση του εδαφικού θα γίνει στην Ελβετία, και αυτό που απομένει είναι να συγκεκριμενοποιηθεί η πόλη όπου θα γίνονται οι συνομιλίες Πιθανότερο θεωρείται το να επιλεγεί η Γενεύη.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση του εδαφικού θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 11 του Νοέμβρη.
 
Ερωτηθείς για τα θέματα ιθαγένειας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως αυτά έχουν ξεκαθαρίσει και κάλεσε να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια.
 
Όσον αφορά εξάλλου το ποιοι θα συνοδεύουν τους δύο ηγέτες στη συζήτηση του εδαφικού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι θα πάει ο κάθε ένας με τη διαπραγματευτική του ομάδα και τους τεχνοκράτες.
 
Σημειώνεται ότι το κατά πόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, θα ξεκαθαρίσει οριστικά κατά την ερχόμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που θα συγκληθεί για τις ερχόμενη Κυριακή, 30 Οκτωβρίου.
 
Ερωτηθείς αν στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ιθαγένειας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «έχουν ξεκαθαρίσει οριστικά αυτά τα θέματα και να μην επαναλαμβάνουμε εαυτούς».
Απαντώντας σε ερώτηση ποιου θα είναι αρμοδιότητα το θέμα των προσωρινών αδειών εργασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως αυτό θα είναι αρμοδιότητα της κεντρικής κυβέρνησης.
Ερωτηθείς για τις αναφορές του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία για λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του έτους προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έλθει στη ατζέντα ένα νέο παιγνίδι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως ο ίδιος δεν μπορεί να σχολιάσει καθότι δεν έχει δει τη συγκεκριμένη αναφορά.
Σχολιάζοντας εξάλλου παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Σινιρλίογλου θα συνοδεύει τον κ. Ακιντζί στη συνάντηση στην Ελβετία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε δεν γνωρίζει αν ο κ. Ακιντζί θα συνοδεύεται από τον κ. Σινιρλίογλου.
«Εξ όσων γνωρίζω θα πάμε ο καθένας με τη διαπραγματευτική του ομάδα, τους εμπειρογνώμονες και λοιπά», είπε.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έγινε συζήτηση και για την εκπροσώπηση στα ομοσπονδιακά όργανα.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών