Ιταλία: 2.400 μετανάστες διασώθηκαν χθες βράδυ

 Σε περίπου 20 επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο, διασώθηκαν 2.400 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάρια, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, τονίζοντας πως κατά τις τελευταίες δύο μέρες ανασύρθηκαν 14 νεκροί.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτές λέμβους και άλλα μικρά πλοιάρια ανέφερε η ιταλική ακτοφυλακή, σημειώνοντας πως στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετείχαν μεταξύ άλλων ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ιρλανδίας, ένα σκάφος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και ένα της ανθρωπιστικής οργάνωσης Sea Watch.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφεραν με ανάρτηση τους στο twitter χθες ότι εκτιμούν πως 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, τέσσερις εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι αγνοούνται ή σκοτώθηκαν καθώς επιχειρούσαν να φθάσουν με πλοιάρια προς την Ευρώπη με αφετηρία τις ακτές της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-«Ή θα δεχτείτε την πρόταση των ΗΠΑ ή θα αφανιστείτε»
Συνελήφθη στην Κομοτηνή ο Τούρκος μαφιόζος που πυροβόλησε το κλιμάκιο της ΕΥΠ
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Ζελένσκι-Στο επίκεντρο η συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών
Το Ισραήλ βομβάρδισε τη δυτική Συρία-Πλήξαμε αποθήκες με πυραύλους
Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα στο 50%
Ανοιχτά μέτωπα ΕΛΑΜ με υποψήφιους για τις βουλευτικές-Στο κάδρο ηχηρά ονόματα και πιθανές μετακινήσεις
Διαβεβαιώσεις για αύξηση των ποσοτήτων νερού σε αγρότες-Έστειλαν επιστολές σε Υπουργείο και Πρόεδρο
Στα λόγια θετικός, αλλά αναμένονται πράξεις από Τυχικό-Ο πρότερος βίος βάζει σε αμφιβολίες τον Αρχιεπίσκοπο
Άσπρος καπνός για την ασφάλεια στα ΤΑΕΠ και την υποστελέχωση νοσηλευτών-Οι αποφάσεις των συναντήσεων
Πρόταση Νόμου ποινικοποιεί πράξεις ή παραλείψεις από κρατικούς αξιωματούχους-Προβλέπει πρόστιμα και φυλάκιση