Ψυχρολουσία με ντα Σίλβα στο 93’ (vid)

Εκεί που φαινόταν πως η Ανόρθωση θα έσπαζε το ρόδι της κακοδαιμονίας έπειτα από δέκα αγωνιστικές αποχής από τη νίκη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», η κεφαλιά του «φτεροπόδαρου» ντα Σίλβα ανάτρεψε για ακόμη μια φορά τα δεδομένα για την «Κυρία». Η Ανόρθωση, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, οι «φτεροπόδαροι» έδειχναν ότι μπορούσαν να απειλήσουν. Έπειτα από την μείωση του σκορ στο 72’ με τον Άλμπα, ο Ντα Σίλβα στο 93’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και την ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους.
 

Μπροστά στο σκορ με Γκονζάλβες και Καμπρέρα
Ισοζυγισμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με Ανόρθωση και Ερμή, να προσπαθούν να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό. Στο 22’ ήρθε το πέναλτι για τους γηπεδούχους, με τον Μπενγκά του Ερμή να κρατάει τον Καμπρέρα εντός περιοχής. Το πέναλτι ανέλαβε ο Γκονζάλβες, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Ανόρθωσης. Χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης από τον Ερμή, η Ανόρθωση στο 25΄με αριστερό πλασέ του Καμπρέρα έκανε το 2-0.
 


Απειλητικοί οι «φτεροπόδαροι» και στο τέλος η δικαίωση
Το δεύτερο μέρος του αγώνα βρήκε τους «φτεροπόδαρους» πιο επιθετικούς, ανεβάζοντας στροφές, αφήνοντας ωστόσο κενά πίσω τα οποία μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Ανόρθωση. Στο 72’ ο Άλμπα του Ερμή νίκησε τον Κόπριβετς, μειώνοντας για την ομάδα του. Η συνέχεια βρήκε τους «φτεροπόδαρους» να προσπαθούν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και την Ανόρθωση να διατηρήσει το προβάδισμα της. Εκεί που φαινόταν ότι το παιχνίδι έφτανε στο τέλος του, ο Ντα Σίλβα των «φτεροπόδαρων» με κεφαλιά έφερε τον αγώνα στα ίσια, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
 
 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Σάντος, Νικολάου, Ερέρο, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Οικονομίδης, Καλντερόν (64'Σιβού), Καμπρέρα, Κολούνγκα, Γκονζάλβες.
ΕΡΜΗΣ: Τσερνάουσκας, Χριστόφ, Μαρτίνιουκ, Ντα Σίλβα, Ντε Βρίσε, Ντε Μέλο, Μαϊσουράντζε, Μπενγκά (46'Αρτάμπε), Χριστοφή, Αλεξίου (15'Χόι), Άλμπα.