Κύπριοι οδηγοί χωρίς οδική συνείδηση

Από τον Κύπριο οδηγό, ο οποίος δεν υπακούει στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, απουσιάζει η οδική  συνείδηση και η αμυντική οδήγηση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλης Μιχαήλ, με αφορμή τα αποτελέσματα εκστρατείας που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων.
 
Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους που διήρκεσαν από τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου, προέκυψαν 32 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, με επτά από αυτές να αφορούν νεαρά πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν αφού το όριο αλκοόλης στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι 9mg αντί 22mg. Ένα επίσης άτομο συνελήφθη για μη ικανοποιητικό δείγμα, έχοντας στον προκαταρκτικό έλεγχο 113mg αλκοόλης στο αίμα του.  
 
Κατασχέθηκαν επίσης 20 αυτοκίνητα και δυο μοτοσικλέτες, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ έγιναν παρατηρήσεις σε έξι οδηγούς οι οποίοι αν και αρχικά είχαν περισσότερη αλκοόλη στο αίμα τους, στον τελικό έλεγχο αλκοόλης βρίσκονταν εντός των επιτρεπτών ορίων.
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε ο κ.Μιχαήλ, συνελήφθησαν τρεις μοτοσικλετιστές που οδηγούσαν χωρίς πιστοποιητικά ασφάλειας ενώ ένας τέταρτος δεν είχε άδεια οδηγού και βρισκόταν και αυτός υπό την επήρεια αλκοόλ.
 
Κατασχέθηκαν επίσης τέσσερις μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτες και τρία μοτοποδήλατα, για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα, ενώ συνολικά οι καταγγελίες οδηγών έφθασαν τις 218, τα οχήματα που ελέγχθηκαν τα 255 και οι μοτοσικλέτες τις 26.

Ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού διαμήνυσε πως οι εκστρατείες θα συνεχιστούν σε μια προσπάθεια οι οδηγοί να αντιληφθούν πως πρέπει να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ελεύθερος με όρους εκζητούμενος 38χρονος από την Ιορδανία
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Χειροπέδες σε 27χρονο για πυρκαγιά στη Φασούλα-Μαρτυρία ότι χρησιμοποιούσε σμυρίλιο
Υπό πενθήμερη κράτηση οι ύποπτοι για τα 19 κιλά ναρκωτικά στο Τραχώνι
Προκαλεί ξανά ο Καπηλιώτης για Βαρωσιώτου-«Καλά της είπε και αν της είπε να ακυρώσει το πόρισμα»
Τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης κάλεσε η πλευρά Συλλούρη-Τζιοβάνη στη δίκη Al Jazeera
Καταζητείται ο 29χρονος Ραφαέλ Αχιλλεούδης για επίθεση και απειλές στη Λευκωσία (pic)