Κτίρια όλο …έρωτα και φιλιά στο Παρίσι

Τον Σεπτέμβριο του 2015 διάφορα κτίρια σε όλο το Παρίσι είχαν γεμίσει για μερικές ημέρες με "εικονικά" γκράφιτι από άγρια ζώα ντυμένα με ρούχα για ανθρώπους- από γορίλες με γραβάτα και ελάφια με παλτό μέχρι γεράκια με κοστούμι και αρκούδες με φούτερ. Ο καλλιτέχνης Julien Nonnon του le3 design studio με το "αστικό σαφάρι του" σύστησε τον εαυτό του στο ευρύ κοινό και το μόνο αναμενόμενο ήταν πως ο πήχης έκτοτε ολοένα θα ανέβαινε.  

 

Φέτος ο Nonnon επέστρεψε και αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση μεγάλων φωτογράφων που απαθανάτιζαν φιλί στο Παρίσι, πάντα όμως πιστός στην digital street art. Νέο του γέννημα το πρότζεκτ #le_baiser, όπου φωτίζει κτίρια, προσόψεις και αρχιτεκτονικά στοιχεία του Παρισιού με περισσότερα από 100 ζευγάρια να φιλιούνται, σε μια υπενθύμιση πως το Παρίσι θα παραμένει πάντα η "πόλη του έρωτα".  

 

 Την ιδέα εμπνεύστηκε από τα λόγια του Γάλλου ρομαντικού ποιητή Αλφρέ ντε Μισέ, που είχε πει πως "Η μόνη αληθινή γλώσσα στον κόσμο είναι ένα φιλί" και σκοπός του είναι η προβολή και η γιορτή της ευτυχίας μέσα από τις εικόνες απλών, καθημερινών ανθρώπων που παίρνουν στα χέρια τους την πόλη που αγαπούν.  

Ο Nonnon ξεκίνησε με κάστινγκ, ζητώντας από συμπολίτες του να συμμετάσχουν στην περιπέτεια της δημιουργίας μιας "βιβλιοθήκης έρωτα". "Ο αριθμός αυτών που ήθελαν να έρθουν στο κάστινγκ ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου. Έλαβα πολλά συγκινητικά και από την καρδιά γραμμένα μηνύματα από πολλούς, στα οποία μου έλεγαν τις ιστορίες τους και το γιατί ήθελαν να συνεισφέρουν σ' ένα τέτοιο πρότζεκτ" εξομολογείται ο ίδιος.  

 Το πρότζεκτ του παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της "La Nuit Blanche 2016" -της οποίας άλλωστε θέμα ήταν ο έρωτας. Βέβαια ο Nonnon ξεκαθαρίζει πως δεν προτίθεται να σταματήσει εδώ αφού θέλει να συνεχίσει να προβάλλει φιλιά σ' όλον τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τον περαστικό μ' ένα απλό μήνυμα: Ας φιληθούμε!   

 

 

Πηγή: www.lifo.gr
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Non habemus Papam-Μαύρος ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα
Εκνευρίστηκε με το Ευρωκοινοβούλιο το τουρκικό ΥΠΕΞ και το κατηγόρησε ότι παρέχει προπαγανδιστική βάση σε τρομοκράτες
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Δρομολογεί πρωτοβουλίες για αναγνώριση της αποστολής της ΕΛΔΥΚ η Κυβέρνηση
Στους 31 οι νεκροί από την πακιστανική πλευρά-Ο στρατός λέει ότι σε αντίποινα θα πλήξει μόνο στρατιωτικούς στόχους
Κοινή γραμμή Αθήνας και Λευκωσίας-Ο ΟΗΕ καθορίζει πλαίσιο επανέναρξης συνομιλιών, όχι ο Ερντογάν
Τα αλλάζει τώρα ο Βανς-«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ανήκουν στην ίδια ομάδα»
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Σε τουλάχιστον 33 νεκρούς και 80 τραυματίες ανήλθε ο απολογισμός από το ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα
Τραγικό θάνατο σε φρεάτιο ανελκυστήρα βρήκε 43χρονος υδραυλικός στη Λεμεσό