Η ΠΟΕΔ να συζητήσει την πρωτοβουλία της Επ. Παιδείας λέει ο Φ. Φυλακτού

Η ΠΟΕΔ οπωσδήποτε θα πρέπει να εξετάσει και να συζητήσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.


"Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι ισορροπίες λεπτές. Ήδη οι διχαστικές και εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Καδή έχουν δυναμιτίσει περισσότερο την τεταμένη ατμόσφαιρα.  Η μοναδική, ίσως, έξοδος από το αδιέξοδο είναι το τραπέζι του θεσμικού, πια, διαλόγου. Ενός διαλόγου που δεν μπορεί να γίνει σε κανένα άλλο επίπεδο πέρα από το θεσμοθετημένο και συνταγματικά ρυθμισμένο για τον σκοπό αυτό σώμα, τη ΜΕΠΕΥ" αναφέρει.
 
Προσθέτει ότι για να συγκληθεί η ΜΕΠΕΥ, θα πρέπει πρώτα να καθοριστούν ξεκάθαρα τα θέματα που θα συζητηθούν. Οι προβληματισμοί της ΠΟΕΔ πρέπει να απαντηθούν και οι ανησυχίες της να εκλείψουν.
 
Αναφέρει ακόμη ότι η Γραμματεία της ΠΟΕΔ είναι αυτή που θα αποφασίσει, σε ένα πρώτο στάδιο, πώς θα διαχειριστεί το όλο ζήτημα.
 
"Η παρουσία στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής μπορεί να είναι και απόφαση της Γραμματείας, όμως η απόφαση για αναστολή των εξαγγελθέντων στάσεων εργασίας, η χρονική τους μετάθεση ή ο,τιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτές πρέπει να είναι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ" προσθέτει.
 
Όπως αναφέρει, η έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν αποκλείεται υπό τις νέες περιστάσεις.
 
"Το μοναδικό, ίσως, θέμα που το Καταστατικό της ΠΟΕΔ δίνει στον Πρόεδρο το δικαίωμα να λάβει από μόνος του απόφαση είναι η έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου για οποιοδήποτε θέμα κρίνει σκόπιμο. Κάτι, που θα πράξω αν κρίνω ότι υφίστανται σημαντικοί λόγοι να συγκληθεί. Λόγοι που πιθανό να οδηγήσουν και σε αποκλιμάκωση της έντασης που υπάρχει" καταλήγει.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος