Ο Οαρό επιβεβαιώθηκε και πλήγωσε τον ΑΠΟΕΛ (vid+pics)

Την πρώτη του ήττα στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ στην Ελβετία. Οι «γαλαζοκίτρινοι»  αν και προηγήθηκαν της Γιανγκ Μπόις με πανέμορφο γκολ του Γιώργου  Εφραίμ στο 14΄ δεν κατάφεραν να αποκομίσουν βαθμολογικό κέρδος, αφού έχασαν 3-1 με ισάριθμα τέρματα του Οαρίο (18’, 52’, 82’ πέναλτι).
 
Προ ημερών ο Γκιγιόμ Οαρό έκανε την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους στο παιχνίδι με τη Λουγκάνο έπειτα από απουσία δύο μηνών λόγω τραυματισμού. Στο τέλος του αγώνα δήλωσε πεπεισμένος ότι οι Γιανγκ Μπόις θα σκοράρουν κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ). Ο Γάλλος επιθετικός επιβεβαιώθηκε και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο ματς. 
 
Παρά την ήττα ο ΑΠΟΕΛ παραμένει στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου με έξι βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός Πειραιώς που επικράτησε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Αστάνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 4-1.
 
Στους τέσσερις βαθμούς έφτασαν οι Ελβετοί που μπήκαν με αξιώσεις στο κόλπο διεκδίκησης της πρόκρισης, ενώ η Αστάνα με ένα βαθμό αποδεικνύεται ως ο «αδύναμος κρίκος» του ομίλου.
 
Καθοριστικός  είναι πλέον ο αγώνας με τους Ελβετούς στο ΓΣΠ στις 3 Νοεμβρίου.
 
Έμεινε στο προβάδισμα
Το εκπληκτικό σε δημιουργία (Βινίσιους) και εκτέλεση (Εφραίμ) γκολ στο 14’ δεν πτόησε τους Ελβετούς που κατάφεραν να ισοφαρίσουν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Οαρό.
 

Το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με τους Ελβετούς να έχουν την εδαφική υπεροχή και να ψάχνουν τρόπους να απειλήσουν την εστία του Βάτερμαν.
 
Το λάθος του Μερκή και η τιμωρία
Δύο λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, στο 52΄ο Μερκής μάρκαρε άτσαλα τον αντίπαλο του μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Οαρό εκτέλεσε με τον Βάτερμαν να αποκρούει ασταθώς και τον Γάλλο επιθετικό στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. 
 
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 81' κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μοράις στον Σανόγκο (η παράβαση έγινε εκτός περιοχής). Ο Ορό ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση, νικώντας τον Βάτερμαν και με χατ-τρικ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
 
Γιανγκ Μποις: Μβόγκο, Φον Μπέργκεν, Λέτσιακς, Ραβέτ (88' Ντουά), Σικ (80' Μπερτόνε), Σούτερ, Νούχου, Ζακάρια, Κούμπο, Σανόγκο, Ορό (84' Φρέι)
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο (50' Μερκής), Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο, Εφραίμ, Βάντερ (68' Γιαννιώτας), Σωτηρίου