Επιχείρηση διάσωσης 80 μεταναστών ανοικτά του Παχύαμμου

Ακυβέρνητο σκάφος με πρόσφυγες από την Συρία ανάμεσα τους και τριάντα παιδιά ρυμουλκήθηκε στο λιμανάκι του Λατσιού από σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας .
 
Το σκάφος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπλεε ακυβέρνητο στα ανοικτά το Παχύαμμου μεταφέροντας 80 περίπου μετανάστες  εκ των οποίων 50 ενήλικες και 30 παιδιά.
 
Το σκάφος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εντοπίστηκε μετά από παρακολούθηση  γύρω στις 22:00 το βράδυ στα ανοικτά του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας .
 
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα το σκάφος φέρεται να έπλεε ακυβέρνητο ενώ βρισκόταν έξι περίπου ναυτικά μίλια στα ανοικτά του Παχύαμμου ενώ οι χειριστές του επικαλέστηκαν μηχανικό πρόβλημα. Το σκάφος της Λιμενικής έσπευσε στο μέρος παρέχοντας τους βοήθεια.  Άγνωστο ωστόσο παραμένει από ποιο σημείο απέπλευσε το σκάφος.
 
Στο μεταξύ, λίγο πριν τις  07:30 σήμερα το πρωί άριχε η μεταφορά των μεταναστών από το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν στο αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα τους, ενώ κάποια από τα παιδιά  με τις οικογένειες τους που  αφίχθησαν με το πλοιάριο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες . Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και μια έγκυος για προληπτικούς κυρίως λόγους.
 
Έχουν ήδη ειδοποιηθεί τόσο οι τοπικές αρχές όσο και η δύναμη της πολιτικής άμυνας προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους επιβαίνοντες στο σκάφος.
 
Σημειώνεται πως μετανάστες αφίχθησαν στη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας στις 2 και 10 Αυγούστου, αλλά και στις 6 Σεπτεμβρίου του 2016.
  

Δειτε Επισης

Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών