Προσοχή! Απάτη με δήθεν επιστολές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) παροτρύνει το κοινό να είναι πολύ προσεκτικό και, σε περίπτωση που γίνει δέκτης επικοινωνίας η οποία φαίνεται να προέρχεται από την ΕΚΚ αλλά δεν είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του παραλήπτη αυτής της επικοινωνίας, με την οποία του ζητείται έμβασμα οποιουδήποτε ποσού, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, να επιβεβαιώσει το γνήσιο της αλληλογραφίας στο info@cysec.gov.cy
 
Επίσης, η ΕΚΚ παροτρύνει το κοινό στην περίπτωση που πιστεύει ότι έχει ήδη λάβει τέτοια τυχόν ύποπτη αλληλογραφία, να επικοινωνήσει το συντομότερο με την ΕΚΚ στο info@cysec.gov.cy.
 
Σε ανακοίνωση, η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι "έχει περιέλθει σε γνώση της ότι άγνωστη εταιρεία με έδρα την Καραϊβική παρουσιάζεται ψευδώς ως εκπρόσωπος άλλων οργανισμών, μεταξύ των οποίων η ΕΚΚ και η Εποπτική Αρχή των ΗΠΑ Commodity Futures Trading Commission (CFTC), με σκοπό την πραγματοποίηση παράνομων δραστηριοτήτων και την απόσπαση χρημάτων".
 
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αναφέρει ότι η άγνωστη εταιρεία χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα και το λογότυπο της ΕΚΚ, καθώς και άλλα αναληθή στοιχεία επικοινωνίας και επικοινωνεί με επενδυτές-πελάτες διαφόρων οντοτήτων στις οποίες η CFTC επέβαλε κυρώσεις, υποσχόμενη να «βοηθήσει» τους εν λόγω επενδυτές να ανακτήσουν τις ζημιές (ή μέρος των ζημιών) που υπέστηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τις προαναφερόμενες οντότητες, με αντάλλαγμα την πληρωμή χρημάτων για δήθεν νομικά έξοδα.
 
Η ΕΚΚ τονίζει ότι δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με την πιο πάνω εταιρεία ή τα άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτή, και ότι ουδέποτε επικοινωνεί με επενδυτές ή το ευρύ κοινό ζητώντας προσωπικά στοιχεία ή/και λεπτομέρειες τραπεζικών λογαριασμών ή/και τη διενέργεια οποιωνδήποτε οικονομικών συναλλαγών ή/και τη διευθέτηση αποζημιώσεων από οποιαδήποτε οντότητα.
 
Περαιτέρω, η ΕΚΚ αναφέρει ότι δεν εγκρίνει, επαληθεύει, παρακολουθεί ή έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε πληρωμές μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων ή άλλων δημοσίων ή ιδιωτικών φορέων.

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Ελεύθερος με όρους εκζητούμενος 38χρονος από την Ιορδανία
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Χειροπέδες σε 27χρονο για πυρκαγιά στη Φασούλα-Μαρτυρία ότι χρησιμοποιούσε σμυρίλιο
Υπό πενθήμερη κράτηση οι ύποπτοι για τα 19 κιλά ναρκωτικά στο Τραχώνι
Προκαλεί ξανά ο Καπηλιώτης για Βαρωσιώτου-«Καλά της είπε και αν της είπε να ακυρώσει το πόρισμα»
Τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης κάλεσε η πλευρά Συλλούρη-Τζιοβάνη στη δίκη Al Jazeera