Ντοκουμέντο: Τούρκος πιλότος σε F-16 αποκαλύπτει πώς γίνονται οι παραβιάσεις

  Βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει ότι οι Τούρκοι πιλότοι εισβάλουν στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό εναέριο χώρο εκτελώντας συγκεκριμένη αποστολή, η οποία προφανώς και έχει διαταχθεί από την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που πλέον θεωρείται απολύτως ελεγχόμενη από τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Το βίντεο ανήρτησε πριν από 20 ώρες στο instagram Τούρκος πιλότος σε F-16 που εμφανίζεται ως χρήστης με το ψευδώνυμο Ivjackpilot.
Ο Τούρκος πιλότος τροχοδρομεί με το F-16 του ακολουθώντας άλλα δύο μαχητικά ιδίου τύπου που παίρνουν θέση στον διάδρομο απογείωσης και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν. 
Στον χάρτη οι Τούρκοι έχουν σημειώσει την αποστολή τους: Μπαίνουν στο Αιγαίο νότια της Λέσβου και συνεχίζουν με κατεύθυνση προς τη δύση. Όταν φτάσουν δυτικά της Χίου αλλάζουν πορεία και πετάνε νοτιοδυτικά, μετά νοτιοανατολικά και στο νοτιότερο άκρο της Χίου συνεχίζουν ανατολικά. 


Το βίντεο διαρκεί 59 δευτερόλεπτα και σταματά τη στιγμή που τα τουρκικά F-16 ξεκινούν τη διαδικασία απογείωσης. Όπως φαίνεται στο πλάνο ο σχηματισμός αποτελείται από τέσσερα μονοθέσια τουρκικά F-16. «Falcons on the move» είναι ο τίτλος που επέλεξε ο Τούρκος πιλότος για το βίντεό του. 

Το βίντεο αναρτήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Παρότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, θεωρείται πολύ πιθανό η συγκεκριμένη πτήση των τουρκικών F-16 γύρω από τη Χίο να πραγματοποιήθηκε χθες. Συνολικά 28 φορές παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο την Πέμπτη τα τουρκικά μαχητικά, πέταξαν δύο φορές πάνω από τη νησίδα Παναγιά που βρίσκεται πολύ κοντά στη Χίο. 


Κατά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε, ο Τούρκος πιλότος Ivjackpilot πόσταρε ακόμη ένα βίντεο που τον δείχνει να πετάει σε ύψος 500 ποδών και να κινείται με ταχύτητα 450 κόμβων.
Δύσκολα μπορεί να διασταυρωθεί αν τα συγκεκριμένα βίντεο ανέβηκαν στο instagram εν αγνοία της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας. Ο προφανής σκοπός τους είναι να δείξουν ότι οι «αποστολές» των Τούρκων στο Αιγαίο δεν έχουν σταματήσει και να τονώσουν το ηθικό των νεαρών Τούρκων πιλότων που είδαν πολλούς από τους διοικητές τους να φυλακίζονται ή να αποστρατεύονται με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν την ανατροπή του Ερντογάν. Ο χάρτης της Λέσβου και της Χίου στο πόδι του Τούρκου πιλότου θέλει να περάσει το μήνυμα πως για την Άγκυρα οι αναγνωριστικές αποστολές αποκλεισμού, περικύκλωσης ή εικονικού βομβαρδισμού ελληνικών νησιών είναι… ρουτίνα. 


Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει θέσει θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης, επαναφέρει με πρωτοφανή προκλητικότητα τη θεωρία των γκρίζων ζωνών και η τουρκική αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι την περίοδο της πρωθυπουργίας και της προεδρίας του έχει δήθεν παραχωρήσει στην Ελλάδα 16 νησιά…

 

 

Πηγή: protothema.gr



 

Δειτε Επισης

Βρέθηκε νικητής στο Τζόκερ-Κέρδισε 4,7 εκατομμύρια ευρώ
Πώς έφτασαν οι Ελληνικές Αρχές μέσω Λιθουανίας στον 59χρονο «κατάσκοπο» -ελαιοχρωματιστή» στην Αλεξανδρούπολη
Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει την πρώτη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
Σύλληψη 27χρονου στη Λευκωσία γιατί δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο-Εντοπίστηκαν κλοπιμαία στο διαμέρισμα του
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού
Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο επιτετραμμένη στην Ουκρανία
Ρούμπιο για συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας: Αν οι ΗΠΑ δεν δουν πρόοδο, θα επανεξετάσουν τη στάση τους
Εκτελέστηκε στη Φλόριντα με θανατηφόρα ένεση πρώην στρατιωτικός που είχε υπηρετήσει στον πόλεμο του Κόλπου
Χειροπέδες σε 46χρονο στο Αεροδρόμιο Πάφου-Καταζητείτο από το 2018 με διεθνές ένταλμα σύλληψης
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-Στους 23 βαθμούς η θερμοκρασία