"Μια είναι η ποινή, ισόβια"- Τι έγινε στο δικαστήριο για το τετραπλό

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας οδηγήθηκαν ξανά σήμερα οι 6 κατηγορούμενοι για το μακελειό της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου και από τα πυρά των εκτελεστών έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ένας αστυνομικός και η σύζυγος του, καθώς και ο ένας εκ των δολοφόνων.

Ενώ ήταν προγραμματισμένη η επιβολή της ποινής στον 32χρονο Χαράλαμπο Αντρέου και την 30χρονη σύντροφό του Σωτήρα Νεοφυτου οι οποίοι παραδέχθηκαν την ανάμειξή τους στην υπόθεση εντούτοις παράταση 4 ημερών δίνει το δικαστήριο το οποίο την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινώσει τις ποινές που θα επιβάλει και στους δυο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου ανέφερε στο δικαστήριο ότι η ποινή που προβλέπεται βάσει του νόμου σε βάρος του πελάτη του είναι ισόβια με τη Δικαστή να συμφωνεί ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις η ποινή που προβλέπεται είναι δια βιου φυλάκιση. 

Σε ότι αφορά την 30χρονη σύντροφό του Σωτήρα Νεοφύτου, η οποία επίσης παραδέχθηκε ενοχή και ότι προσέφερε καταφύγιο και φαγητό στους εκτελεστές,  ο συνήγορος υπεράσπισής, αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής της, επικαλέστηκε την άμεση παραδοχή της και το γεγονός ότι η εμπλοκή της οφείλεται στο ότι δεν γνώριζε ότι παρείχε καταφύγιο και φαγητό σε δολοφόνους, καθώς ο σύντροφός της δεν της είχε αναφέρει τίποτα, πράγμα το οποίο έκανε μετά το φονικό.

Κατά τη σημερινή διαδικασία η κατηγορούσα αρχή διάβασε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του μακελειού ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς στην εμπλοκή των κατηγορουμένων στο στυγερό έγκλημα.

Εντός της αίθουσας βρισκόντουσαν φίλοι και συγγενείς τόσο των θυμάτων όσο και των κατηγορούμενων ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Στο μεταξύ, κατά τη διαδικασία απαγγέλθηκαν κατηγορίες και στον Σέρβο φρουρό του Φάνου Καλοψιδιώτη ο οποίος έδινε σήμα στους εμπλεκόμενους για τις κινήσεις του επιχειρηματία, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε ενοχή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σέρβος φρουρός του Φάνου Καλοφιδιώτη, λίγο πριν "χτυπήσουν" οι εκτελεστές έλαβε μια κλίση και ένα μήνυμα απαντώντας "we are here" και ακολούθως μετέβη στις τουαλέτες και επέστρεψε μετά το μακελλειό. 

Το δικαστήριο όρισε την επόμενη δικάσιμο στις 18 Ιανουαρίου. Η σημερινή ακροαματική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς οι δύο εκ των κατηγορουμένων ζητούν την αποφυλάκισή τους με όρους.

Δειτε Επισης

Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028