Βιαστής με περγαμηνές στη Λεμεσό αλλά και το Μάντσεστερ

Στο επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού οδηγήθηκε σήμερα και προφυλακίστηκε για διάστημα 5 ημερών 41χρονος Ρουμάνος, δράστης 3 βιασμών, δύο στη Λεμεσό και έναν στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, όπως παραδέχτηκε ανακρινόμενος από αστυνομικούς του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.
 
Ο ύποπτος που είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό, μετά την παραμονή του για σειρά χρόνων στην Κύπρο, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Ρουμανία. Προηγήθηκε σήμα από την Ιντερπόλ Βρετανίας στην κυπριακή Αστυνομία,  στα πλαίσια ελέγχου γενετικού προφίλ για δράστη βιασμού στο Μάντσεστερ.  Το συγκεκριμένο γενετικό υλικό ταυτοποιήθηκε  μ’ εκείνο που είχε σταλεί στη Βάση δεδομένων της Ιντερπόλ κι αφορούσε δύο βιασμούς στην Λεμεσό το 2009 και το 2011. Στις 19 Μάιου του 2009 19χρονη αγγλοκύπρια κατάγγειλε τον άγριο βιασμό της, αλλά και τη ληστεία σε βάρος της, από άγνωστο άνδρα που μιλούσε σπαστά ελληνικά.

Ο άγνωστος επιτέθηκε στη νεαρή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την παρέσυρε σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης στην οδό Ειρήνης στη Λεμεσό και προχώρησε, κακοποιώντας την, στον βιασμό της. Αποχωρώντας ο βιαστής της απέσπασε το κινητό της τηλέφωνο και το πορτοφόλι της.

Στις 22 Μαρτίου του 2011, 23χρονη επισκέπτρια από την Εσθονία κατήγγειλε στην Αστυνομία πως έπεσε θύμα βιασμού από άγνωστο άντρα στην περιοχή Εναερίου στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την καταγγελία της 23χρονης, γύρω στα μεσάνυχτα της 22ας Μαρτίου, άγνωστος άντρας χρησιμοποιώντας βία και απειλές της ζήτησε το κινητό τηλέφωνο και μία κάμερα που κρατούσε. Όταν από φόβο του παρέδωσε τα αντικείμενα, εκείνος την άρπαξε από τον λαιμό, την σήκωσε από το παγκάκι που καθόταν και την μετέφερε στην παραλία, δίπλα από ένα μπαρ. Εκεί της αφαίρεσε βίαια τα ρούχα και χτυπώντας την ήρθε χωρίς τη θέλησή της σε συνουσία μαζί της. Φεύγοντας δεν ξέχασε να της αφαιρέσει και το πορτοφόλι της.

Όπως αποδείχτηκε κι επιστημονικά δράστης και των δύο βιασμών είναι ο 41χρονος Ρουμάνος, ο οποίος παραδόθηκε στην κυπριακή Αστυνομία κι ανακρινόμενος στο ΤΑΕ Λεμεσού  όχι μόνο παραδέχτηκε ενοχή, αλλά δηλώνει πως απολογείται στα θύματά του.        

Δειτε Επισης

Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028