Το περήφανο «όχι» του Τιμούρ και η κίνηση για Λέβι

Το τελευταίο εξάμηνο ήταν πολύ έντονο συναισθηματικά για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός προπονητής απολύθηκε από τον ΑΠΟΕΛ στο φινάλε του πρωταθλήματος και ενώ ήταν αγκαλιά με τον τίτλο.
 
Η πρόκληση της ΑΕΚ ήταν τεράστια για τον Κετσπάγια, όμως ο Μελισσανίδης τον έδιωξε με τη δικαιολογία ότι θέλει να βλέπει… μπαλάρα.
 
Η αλήθεια είναι πως η Ανόρθωση για πρώτη φορά από τον Απρίλη του 2009, οπότε ο Κετσπάγια έφυγε από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» προσπάθησε έντονα να τον φέρει πίσω. Η αγάπη του Γεωργιανού τεχνικού για την «Κυρία» είναι δεδομένη και όποιος αμφιβάλλει γι’ αυτό εθελοτυφλεί.
 
Όμως, το ρίσκο της επιστροφής μεσούσης της περιόδου με την Ανόρθωση σε ρόλο κομπάρσου από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και τον ίδιο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με τα όσα συνέβησαν στην προπονητική του καριέρα ήταν τεράστιο.
 
Το κεφάλαιο Κετσπάγια έκλεισε για την Ανόρθωση, η οποία καλείται να βρει την καλύτερη, υπό τις περιστάσεις, λύση για τον πάγκο της. Πειράματα τύπου… Πούτσε δεν επιτρέπονται και γι’ αυτό η διοίκηση Πουλλαΐδη κοιτάζει προπονητές που γνωρίζουν την κυπριακή πραγματικότητα.
 
Το όνομα του Ρόνι Λέβι,  ο οποίος δούλεψε στην ομάδα της Αμμοχώστου περίπου ενάμιση χρόνο τις σεζόν (2011-13) έπεσε στο τραπέζι και εξετάζεται, όμως δεν είναι το μοναδικό.