Πόσα (λεφτά) πήρε ο ΑΠΟΕΛ και πόσα θα λάβει αν προκριθεί στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τα play off του Τσάμπιονς Λιγκ και η συμμετοχή  στους ομίλους του Γιουρόπα σε συνδυασμό με τις δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης ο ΑΠΟΕΛ έχουν «κλειδώσει»- μέχρι στιγμής- έσοδα €6,900,00 από την ΟΥΕΦΑ. Επιπλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πάρουν ολόκληρο το market pool που αναλογεί στην Κύπρο (περίπου 250 χιλιάδες ευρώ), καθώς είναι η μοναδική ομάδα που μετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ δεν υπολογίζονται τα χρήματα που εισέπραξαν από τα εισιτήρια των τεσσάρων αγώνων που έδωσαν σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.
 
Το ποσό των €6,900,00 αναλύεται ως ακολούθως: €320.000 από το β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, €3.000.000 από τα πλέι οφ, €260.000 ως πρωταθλητής που δεν εισήλθε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και €2.600.000 ως πριμ συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Η απουσία αναφοράς στον γ’ προκριματικό γύρο (του Τσάμπιονς Λιγκ) δεν είναι τυχαία, καθώς όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην έκθεση της UEFA πριμ συμμετοχής σε αυτόν λαμβάνουν μόνον όσες ομάδες αποκλείονται.
 
Οι νίκες επί Αστάνας και Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ χαρίζουν στον ΑΠΟΕΛ 720 χιλιάδες ευρώ (360 χιλιάδες ευρώ δίνει ως πριμ νίκης στη φάση των ομίλων η ΟΕΥΦΑ, ενώ με 120 χιλιάδες ευρώ επικροτείται η ισοπαλία).
 
Κατά 97,6% (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ του ΡΕΠΟΡΤΕΡ που αποδίδει το ποσοστό) ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία του εισιτήριο πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Αν το πράξει θα πάρει ως μπόνους πρόκρισης 500 χιλιάδες ευρώ. Αν το επιτύχει ως πρώτος στο δεύτερο όμιλο θα καρπωθεί άλλες 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ 250 χιλιάδες δίνει η ΟΥΕΦΑ στις ομάδες που προκρίνονται ως δεύτερες στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.