Το γραμμικό πάρκο της ντροπής στα Λατσιά – Σκουπίδια, καμμένα παιχνίδια και συνθήματα

Εικόνες που δεν τιμούν κανένα κατέγραψε ο φωτογραφικός  φακός στο κατά τα άλλα καινούργιο γραμμικό πάρκο στα Λατσιά. Ένα  πάρκο που ολοκληρώθηκε πριν ενάμισι χρόνο, αλλά από τότε την μία μέρα είναι φτιαγμένο και καθαρό και την επόμενη μοιάζει με σκουπιδότοπο και όχι μόνο: Κατεστραμμένα φώτα, σκουπίδια παντού και αισχρά συνθήματα αναγράφονται σε όλα τα σημεία του. 
 
 

Το πρόβλημα με το πάρκο, το οποίο ας σημειωθεί τις βραδινές ώρες αποτελεί στέκι νεαρών, είναι γνωστό στο δήμο, ο οποίος ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα προέβη στην επιδιόρθωση του. Ωστόσο δεν προλαβαίνουν να επιδιορθώσουν τις ζημιές και τις ακαθαρσίες και μέσα σε λίγες ώρες η κατάσταση γίνεται και πάλι η ίδια.

 
Φωνές και από τους γείτονες
Παράπονα για τα όσα γίνονται στο πάρκο τη νύχτα από νεαρούς, εκφράζουνκαι οι γείτονες. Όπως αναφέρουν νεαροί συγκεντρώνονται στον χώρο και  «κάνουν τα δικα» τους.  Σημειώνεται πως σε πολλές περιπτώσεις γονείς που πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους στο πάρκο εντόπισαν, σπασμένα μπουκάλια οινοπνευματωδών ποτών, χρησιμοποιημένα προφυλακτικά ακόμα και σύριγγες.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ειδοποιήθηκε και η αστυνομία η οποία ωστόσο δεν μπορεί να έχει ένα πάρκο υπό 24ωρη παρακολούθηση.

 
Θα το φτιάξουν ξανά αλλά...
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμο Λατσιών μας επισήμαναν πως τα προβλήματα με το συγκεκριμένο πάρκο είναι γνωστά. Μάλιστα έγινε σύσκεψη και προγραμματίστηκε όπως τις επόμενες ημέρες συνεργεία του Δήμου προβούν για άλλη μια φορά σε αποκατάσταση των ζημιών, μπογιάτισμα και καθαρισμό. «Φοβάμαι όμως πως θα κρατήσει για λίγες μόλις ημέρες», μας ανέφερε αρμόδια πηγη…
 
Το έκαψαν αντί λαμπρατζιάς
 

Το συγκεκριμένο παιχνίδι μέχρι το Πάσχα  ήταν ένα από τα αγαπημένα των παιδιών. Κάποιοι όμως την νύχτα της Ανάστασης αντί τον Ιούδα αποφάσισαν να το κάψουν.
Και από τότε στο χώρο παραμένουν απλά οι στάχτες του.

 
Όταν πέφτει το σκοτάδι 
 

Όπως όλα δείχνουν, τόσο οι μαρτυρίες από τους γείτονες, όσο και αυτά που τυγχάνουν επισήμανσης από το Δημαρχείο, αρχίζουνόταν πέφτει το σκοτάδι.
Υποτίθεται όμως πως είναι γραμμικό πάρκο. Και θα έπρεπε να είναι ολόφωτο. Εδώ και μήνες κανένας από τους πάσσαλους που υπάρχουν στο πάρκο δεν ανάβει. Δεν έχουν καν λαμπτήρες. Κάποιοι τους σπάνε αμέσως μόλις το δημαρχείο τους αντικαταστήσει.

Από την μια οι γείτονες που δεν θέλουν να φωτίζονται τα σπίτια τους και από την άλλη οι νεαροί που θέλουν να κάνουν ό,τι κάνουν χωρίς να τους βλέπει κανείς.
Τελικά μπορεί κάποιος να κάνει κάτι;  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

ΣΥΛ: Ελεγχόμενες οι απορρίψεις λυμάτων στο αποχετευτικό Λακατάμειας
Άρχισε η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος 2023
Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή
Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Λεμεσού