Κατασβέστηκε η φωτιά στην περιοχή Μαραθούντας

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δύσβατη περιοχή στην τοποθεσία Αρκοκαίνα -έδαφος Μαραθούντας-  στην Επαρχία Πάφου κατασβέστηκε πλήρως τρεις ώρες μετά το ξέσπασμα της. Εντούτοις, στη σκηνή παρέμεινε όχημα της Πυροσβεστικής για την αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης της.
 
Ο Υπαστυνόμος Τρύφωνας Κωνσταντίνου ανέφερε από την σκηνή της πυρκαγιάς ότι το μήνυμα στην πυροσβεστική υπηρεσία για την πρόκληση της  λήφθηκε στις 09:30 .Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση επιστρατεύοντας, όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Πάφου και των αγροτικών πυροσβεστικών σταθμών Κελοκεδάρων και Στρουμπιού.
 
Για την κατάσβεση της εργάστηκαν ένα  πυροσβεστικό όχημα από το Ταμείο Θήρας και ένα καδενοφόρο όχημα από την Επαρχιακή Διοίκηση. Λόγω του δύσβατου της περιοχής επιστρατεύθηκαν,  συνέχισε, και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Εκτίμησε πως η κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν ήταν εύκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε –όπως είπε- κατορθωτή η κατάσβεση της. Σημαντική ήταν και η συμβολή των κατοίκων της περιοχής για την κατάσβεση της φωτιάς .
 
Η Κούλα Θεοδοσίου από την Μαραθούντα ανέφερε πως τακτικά προκαλούνται πυρκαγιές στην κοινότητα της εκτιμώντας ωστόσο  πως αυτές δεν προκαλούνται τυχαία.  Αναφερόμενη στη σημερινή πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της ανέφερε πως αυτή προκάλεσε μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα.
 
Η φωτιά επεκτάθηκε μέχρι την τοποθεσία Τερατσί, περιοχή Μαραθούντας. Ο Νίκος Θεοδοσίου σε δηλώσεις του από το μέτωπο της πυρκαγιάς ανέφερε πως πυρκαγιές στην Μαραθούντα ξεσπούν τακτικά αλλά φέτος αυτή είναι η πρώτη και η οποία δεν γνωρίζουν ακόμη αν τέθηκε κακόβουλα ή αν προκλήθηκε από λάθος .
 
Η φωτιά στο πέρασμα της κατέκαψε 2 εκτάρια άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα .
 
Ο Ντίνος Νεοφύτου,  μέλος του κοινοτικού συμβουλίου της Μαραθούντας, ανέφερε πως σημαντική ήταν και η συμβολή των κατοίκων της περιοχής στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Οκ.Νεοφύτου είπε πως η φωτιά κατέκαψε μεγάλη έκταση άγριας βλάστησης, δένδρα αλλά και λάστιχα άρδευσης.
 
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ασφάλισαν την περίμετρο της φωτιάς στο σημείο που αυτή προκλήθηκε σε μια προσπάθεια να αποφυγή η επέκταση της.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)