«Αυτοκτονία» στο 94’ για Γιανγκ Μπόις! (pics)

Στα σκουπίδια πέταξαν οι Γιανγκ Μπόις την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τη χθεσινή γκέλα της Βασιλείας (1-1 με Τουν) και να την πλησιάσουν πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη τους μετά την αλλαγή αθλητικού διευθυντή (Κριστόφ Σπίχερ αντί Φρέντι Μπίκελ).
Τρεις μέρες μετά το εκτός έδρας 0-0 με την Αστάνα η προσεχής αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ υποχρεώθηκε σε 2-2 από τη Ζανκτ Γκάλεν στη Βέρνη, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής του ελβετικού πρωταθλήματος.
Για τους «κιτρινόμαυρους» η τέταρτη διαδοχική μοιρασιά (σ.σ. είχαν προηγηθεί τρία 0-0) έφερε και την πτώση στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, καθώς τους προσπέρασε η Λοζάνη με το 4-1 επί της Λουγκάνο.
Οι Γιανγκ Μπόις (σ.σ. περιμένουν μια νίκη στο πρωτάθλημα από την έβδομη αγωνιστική και το εντός έδρας 2-1 επί της Λουκέρνης στις 10 Σεπτεμβρίου) βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 3’ από τέρμα του Μπούες, ο οποίος σε σέντρα στο κέντρο της περιοχής έφτασε στην μπάλα πριν τον Ζούτερ.


Οι οικοδεσπότες ισοφάρισαν στο 11’ με τον Μπερτόνε, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση στο πρώτο δοκάρι και από πολύ κλειστή γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 25’ εκτέλεση φάουλ του Γκαουντίνο πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 33’ ο Λόπαρ απέκρουσε διαδοχικά τις προσπάθειες των Ραβέ και Φράι, ενώ στο 41’ ο φον Μπέργκεν τράβηξε τον Μπούες και στάθηκε τυχερός που δεν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη.
Στην επανάληψη ο Μπουνιάκου απώλεσε ευκαιρία για το 1-2 στο 65’, στο 67’ ο άρτι νεοεισελθών Ντουά απέτυχε από κοντινή απόσταση να χριστεί σκόρερ, στο 76’ ο Λόπαρ με εντυπωσιακή επέμβαση εξουδετέρωσε κεφαλιά του (επίσης νεοεισελθόντος) Λόπαρ, στο 81’ ο Μβογκό τον μιμήθηκε αποκρούοντας σουτ του Αρατόρε, ενώ στο 87’ ο Σουλεϊμάνι σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 2-1.
Εν τέλει αυτό ήρθε στο 90’, όταν ο Ντουά αξιοποίησε πάσα του Ραβέ, ο οποίος είχε φτιάξει και το πρώτο γκολ της ομάδας τους.
Η τελευταία λέξη όμως ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν στο 2-2 με εξαιρετικό γκολ του Μπουνιάκου έπειτα από συνεργασία των Αρατόρε και Αγέτι.
ΓΙΑΝΓΚ ΜΠΟΪΣ (4-4-2): Μβογκό - Ζούτερ (78’ Μπαμπού), φον Μπέργκεν, Ροσά, Λέτσιακς - Ζακάρια, Μπερτόνε - Σικ (72’ Σουλεϊμάνι), Ραβέ - Κούμπο, Φράι (66’ Ντουά).