«Εξάρες» με Ακοράν (vid, gallery)!

Το «κιτρινοπράσινο» εξπρές δεν έκανε στάση ούτε στο «DIMCO Αμμόχωστος-Επιστροφή»! Έστω κι αν ίδρωσε, ζορίστηκε και καρδιοχτύπησε, η ΑΕΚ κατάφερε να καταβάλει τη Νέα Σαλαμίνα με 1-0 και τερματίζοντας μια αρνητική παράδοση σχεδόν 16 χρόνων (σ.σ. προηγούμενο διπλό στις 6 Ιανουαρίου 2001!) να διευρύνει σε έξι αγωνιστικές το νικηφόρο σερί της και να διατηρηθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.
 
Έκανε σεφτέ
Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ χρειάστηκε σχεδόν ένα τέταρτο, προκειμένου να βρει τα πατήματά της απέναντι στους «ερυθρολεύκους». Ο Βεσελόφσκι αρνήθηκε στον Άλβες το πρώτο του τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα (20’), όμως στο επόμενο λεπτό από μπαλιά του Τέτε ο Ακοράν με διαγώνιο σουτ στην κίνηση (κι από κλειστή γωνία) άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Για τον νεοφερμένο Ισπανό ήταν το πρώτο γκολ στη σεζόν.
Η αναγκαστική αποχώρηση του Τέτε στο 25’ επηρέασε την ΑΕΚ, η οποία δημιουργικά παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αναιμική. Μέχρι το ημίχρονο η οικοδέσποινα είχε σπαταλήσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση (29’ Μαασί, 44’ Τσούργιουριτς) προϊδεάζοντας για ό,τι έμελλε να ακολουθήσει στην επανάληψη.
Εκεί η πρώτη ευκαιρία ήλθε μόλις στο 49’ (Μακρίεφ), όμως ακολούθως το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα καχεκτικό, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Η φιλοξενούμενη απείλησε για πρώτη φορά στο 76’ (Άλβες), όμως με την είσοδο των Παύλου και Κωνσταντίνου η Σαλαμίνα στο τελευταίο δεκάλεπτο έριξε τα πάντα στην επίθεση, όμως τόσο το σουτ του Παύλου στο 81’ όσο και η εξ επαφής προβολή του αμαρκάριστου Άντονιτς στο 93’ δεν βρήκαν στόχο.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Βεσελόφσκι - Τσαμπούρης, Άντονιτς, Κούσουλος, Τσίνα - Σκοπελίτης, Τσούργιουριτς (81’ Κωνσταντίνου) - Κολοκούδιας (57’ Πεδρίτο), Αβελάιρας (67’ Παύλου), Μαασί - Μακρίεφ.
ΑΕΚ (4-1-4-1): Μίνιο - Ορτίθ, Μοϊσόφ (73’ Καταλά), Μουρίγιο, Γαρίδο - Λαμπάν, Ακοράν, Λαρένα, Τομάς, Τέτε (26’ Χαραλαμπίδης) - Άλβες (89’ Μπόλιεβιτς).