Γιώργος κερνά, Γιάννης πίνει! (video)

Για 83 λεπτά στο ΓΣΠ κυριαρχούσε η αίσθηση πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Δόξα θα κατάφερνε να επεκτείνει το εδώ και δυόμισι χρόνια εκτός έδρας αήττητό της απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Όπως όμως είθισται να συμβαίνει στις πολιορκίες, τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Ένα λάθος του Φοφανά επτά λεπτά πριν το τέλος έδωσε στον πρωταθλητή την ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ και λίγο αργότερα να φτάσει στο 2-0, με το οποίο εκμεταλλεύτηκε τη χθεσινή ισοπαλία της ΑΕΛ κι έμεινε μόνος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Η πρώτη ψυχρολουσία για τους «γαλαζοκιτρίνους» ήλθε στο… ζέσταμα, στη διάρκεια του οποίου ο Σωτηρίου ένιωσε ενοχλήσεις στο μηρό κι έδωσε τη θέση του στην ενδεκάδα στον Γιαννιώτα. Χωρίς κλασικό επιθετικό περιοχής στη σύνθεσή του ο ΑΠΟΕΛ έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας απειλήσει μόλις δύο φορές (15’ Εφραίμ, 44’ Μπερτόλιο και Εφραίμ) κι έχοντας απειληθεί άπαξ (33’ Περάλτα).
 
Απίστευτη επέμβαση Βάτερμαν
Παρά τις αλλαγές του Κρίστιανσεν στο ξεκίνημα της επανάληψης η παραγωγή αξιόλογων φάσεων μειώθηκε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο μέρος και χρειάστηκε η εξαιρετικής δυσκολίας απόκρουση του Βάτερμαν στο 79’ (σε σουτ του Κένιντι που άλλαξε πορεία στον Καρλάο ο ήδη πεσμένος Ολλανδός κατάφερε να σηκώσει το χέρι και να πετάξει την μπάλα σε κόρνερ), προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να μην προηγηθούν.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ένα λάθος του Φοφανά λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του, έδωσε την ευκαιρία στον Μιλάνοφ να τροφοδοτήσει τον Εφραίμ, εκείνος κέρδισε την κόντρα από τον Ρεδόνδο κι «εκτέλεσε» τον Νέγκρι για το 1-0. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 89’, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Αλωνεύτη ο Γιαννιώτας στην κίνηση, πριν η μπάλα ακουμπήσει στο έδαφος, έπιασε ένα μονοκόμματο βολέ διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
89’ κόρνερ Αλωνεύτη, εκτέλεση στην κίνηση σουτ Γιαννιώτα 2-0
ΑΠΟΕΛ (4-1-4-1): Βάτερμαν - Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου - Μοράις - Εφραίμ, Βινίσιους (Αρτυματάς), Μπερτόλιο (Μπρεσάν), Βάντερ (75’ Αλωνεύτης) - Γιαννιώτας.
ΔΟΞΑ (4-1-4-1): Νέγκρι - Δημητρίου, Λεονάρντο, Ρεδόνδο, Εντμάρ - Πουτζιουρής - Μπεμπέτο (63’ Φοφανά), Ανινφούλ, Ρούντι (67’ Κένιντι), Γκόμες - Περάλτα.