Οι γερμανικές «σειρήνες» για Πιέρο και η ρήτρα πώλησης που (δεν) υπάρχει

Η ραγδαία εξέλιξη του Πιέρου Σωτηρίου την τελευταία διετία και η καθιέρωση του σε ΑΠΟΕΛ και Εθνική Κύπρου ανέβασαν τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» φρόντισαν να δέσουν το νεαρό επιθετικό στον «Αρχάγγελο» ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2020, ενώ αύξησαν τις ετήσιες απολαβές του από 60 χιλιάδες ευρώ σε 160 χιλιάδες ευρώ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Goal News» ο Πιέρος Σωτηρίου θα βρεθεί στο «μικροσκόπιο» γερμανικών ομάδων στον αγώνα της Πέμπτης (20/10) με την Γιανγκ Μπόις για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του
Γιουρόπα Λιγκ.
 
Πρόκειται για τις  Ίνγκολσταντ, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της Μπουντεσλίγκα με ένα βαθμό σε εφτά αγώνες) και την Μπράουνσβαϊγκ οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος δεύτερης κατηγορίας (22 βαθμούς σε εννέα παιχνίδια) και δείχνει ικανή να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία.
 
Στον ΑΠΟΕΛ αν και έκαναν σκέψεις για να μπει ρήτρα πώλησης μισού εκατομμυρίου στο συμβόλαιο του Πιέρου Σωτηρίου έκριναν ορθότερο να μην μπει ρήτρα πώλησης του ποδοσφαιριστή, όχι γιατί δεν πιστεύουν πως μπορεί να αποκομίσουν τεράστιο οικονομικό όφελος από ενδεχόμενη μεταγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού αλλά το αντίθετο.
 
Εφόσον ο Πιέρος Σωτηρίου συνεχίσει να βελτιώνεται και να καλυτερεύει πιθανόν να προκύψουν προσφορές πολύ ψηλότερες από το μισό εκατομμύριο ευρώ που θα έμπαινε ως ρήτρα πώλησής του.