Η Τουρκία είναι μια νευρική δύναμη

Η Τουρκία είναι μια νευρική δύναμη και η Ελλάδα με την εξωτερική της πολιτική προσπαθεί να μην αφήσει αυτή τη νευρικότητα να εκφραστεί στην εξωτερική πολιτική, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.
 
Σε ένα βαθμό, είπε, υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία και εκφράστηκαν από μια σειρά δηλώσεων του ίδιου του Προέδρου της Τουρκίας, οι οποίες ονειρεύονται τον αναθεωρητισμό των συμφωνιών του 20ού αιώνα που προσδιόρισαν και όρισαν τα ίδια τα σύνορα της μεταοθωμανικής Τουρκίας».

Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε λάθος το ότι η Τουρκία αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και εκτίμησε ότι αυτό το πράττει όχι κοιτώντας προς την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αν και πάντα έχουν στο μυαλό τους τα ζητήματα του Αιγαίου, αλλά κοιτώντας προς τη Μοσούλη «την οποία διεκδικούσαν από τις αρχές του 20ού αιώνα, καθώς και την επιτακτική ανάγκη τους – σε εισαγωγικά – να συμμετάσχουν στο δυτικό μπλοκ, στα σχέδια ανακατάληψης της Μοσούλης».

Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν παρασύρθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ανακοίνωση που εξέδωσε, προ δύο ημερών, αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου όπως αυτές καταγράφονται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Τουρκίας.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έβαλαν φωτιά σε ελαστικά σε σχολείο στη Λεμεσό
Τραβά το σχοινί ο Οδυσσέας για Ανώτατο και Εισαγγελέα-«Αντέδρασαν με ταχύτητα σε αναφορά που εκθέτει τον Πρόεδρο»
Οι πρώτες εικόνες από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης-Συνεχείς έλεγχοι και περιπολίες στο νησί
Συνεδρία ΣΑ ΟΗΕ υπό προεδρία Έλληνα ΥΠΕΞ για προστασία αμάχων σε ένοπλες συγκρούσεις
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης-Έγινε αισθητός και στην Κύπρο
Αιματηρή επίθεση έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στην Ουάσινγκτον-Νεκροί εργαζόμενοι της πρεσβείας του Ισραήλ
Μάχη για τη ζωή δίνει 55χρονη που εντοπίστηκε αναίσθητη σε παραλία της Λεμεσού
Πήγε επίσκεψη στην οικία 65χρονου και τον μαχαίρωσε-Στο νοσοκομείο 50χρονος
Μονογονιοί περιμένουν έξι μήνες για νομική αρωγή και τελικά απορρίπτονται-Σωρεία προβλημάτων
Περνά από την Ιερά Εξέταση της Συνόδου ο Τυχικός-Μελετώνται και οι αναφορές Μόρφου για τον Πάπα