Καμία πυρασφάλεια στις Φοινικούδες

Δεν τηρούνται οι απαραίτητοι κανονισμοί πυρασφάλειας και ειδικότερα της απρόσκοπτης πρόσβασης των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους διαδρόμους μεταξύ των κέντρων αναψυχής, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.
 
Αυτό επιβεβαιώθηκε χθες από την επί τόπου επίσκεψη σε 24 συνολικά υποστατικά που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Αθηνών στις Φοινικούδες, που πραγματοποίησαν ο Δημοτικός Μηχανικός και εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δημαρχεύων Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου «ο έλεγχος που διενεργήθηκε ήταν αρκετά καλός και τα αποτελέσματα ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Υπήρξαν αρκετές παραβιάσεις, τόσο σε μεγάλα όσο και σε μικρότερα υποστατικά, στους ιδιοκτήτες των οποίων έγιναν συγκεκριμένες συστάσεις αλλά και υποδείξεις για μέτρα που πρέπει να λάβουν άμεσα».
 
Πρόσθεσε ότι «όλοι οι «παρανομούντες» ειδοποιήθηκαν πως σε 15 – 20 μέρες θα γίνει αιφνιδιαστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις που τους έγιναν. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου επί τόπου να διαπιστώνεται κατά πόσον υλοποιούνται τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται».
 
Σημείωσε επίσης πως «στους επιχειρηματίες που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα που καθορίζονται από το Δήμο, μετά τις εισηγήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να μην τους παραχωρείται για τον επόμενο χρόνο, άδεια λειτουργίας των υποστατικών τους».
 
Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής είπε πως «η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάζεται να έχει ελεύθερη πρόσβαση τόσο μπροστά όσο και στους διαδρόμους μεταξύ των υποστατικών σε περίπτωση πυρκαγιάς, αφού, τα μέλη της Πυροσβεστικής θα πρέπει να μπορούν απρόσκοπτα να πλησιάσουν το οποιοδήποτε υποστατικό για να κάνουν είτε κατάσβεση πυρκαγιάς είτε διάσωση ατόμου που ενδεχομένως να κινδυνεύει.
 
Ουσιαστικά όλες οι κατασκευές τόσο μπροστά όσο και στα πλάγια των υποστατικών είναι παράνομες και η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση χωρίς την παρουσία βαριών αντικειμένων ή μόνιμων κατασκευών που ενδεχομένως να χρειάζεται αρκετός πολύτιμος χρόνος για τη μετακίνηση τους, τόνισε.

Δειτε Επισης

Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ
Ανάσα στις τσέπες των καταναλωτών από τις μειώσεις στα καύσιμα, μειώθηκε και η φυγή στα κατεχόμενα
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό