Στα ίδια χαρακώματα Δημοκρατικός Συναγερμός και Δημοκρατικό Κόμμα

Μπορεί οι σχέσεις των δύο κομμάτων να μην διάγουν και την καλύτερη δυνατή περίοδο τους, ωστόσο αυτό δεν τα εμποδίζει, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, να βρεθούν στα ίδια χαρακώματα και να συνεργαστούν.
 
Ο λόγος για τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, που έχοντας ολοκληρώσει σχεδόν πλήρως την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων τους οποίους θα υποστηρίξουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, πορεύονται στηρίζοντας κοινούς υποψήφιους σε συνολικά οκτώ δήμους.
Συγκεκριμένα, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ στηρίζουν από κοινού την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, όπως ακριβώς έπραξαν και το 2011 οπόταν και ο κ. Γιωρκάτζης κατέβασε από τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας την Ελένη Μαύρου.
Κοινό υποψήφιο, τον νυν δήμαρχο Λεόντιο Καλλένο (προερχόμενο από τον ΔΗΣΥ),  στηρίζουν τα δύο κόμματα και στο Δάλι. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αραδίππου, όπου ο επίσης προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ νυν δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης στηρίζεται και από το ΔΗΚΟ. Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, στον δήμο Μέσα Γειτονιάς-όπως και το 2011-, στηρίζει μαζί με το ΔΗΚΟ τον νυν ΔΗΚΟϊκό δήμαρχο Δώρο Αντωνίου.  Κοινό υποψήφιο στηρίζουν επίσης στα Λιβάδια(τον Μάριο Αρμένη), καθώς και στη Δρομολαξιά-Μενεού(τον Χριστόφορο Κουμπάρο). 
Η επιλογή ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ συμπίπτει και στην Αγία Νάπα, όπου στηρίζουν τον νυν δήμαρχο Γιάννη Καρούσο, καθώς και στον δήμο της κατεχόμενης Λαπήθου όπου στηρίζουν τον Νεοπτόλεμο Κότσαπα.
Άξιο αναφοράς εξάλλου είναι το γεγονός πως και στον δήμο Παραλιμνίου, ο οποίος διεκδικείται από δύο Συναγερμικούς, τον νυν δήμαρχο Θεόδωρο Πυριλλή και τον Γιώργο Νικολέττο, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ψηφίζουν… κατά βούληση.  
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις