Γεωργία Γαβριηλίδου: "Θα γυρίσω την Κύπρο με ειδικό τροχοκάθισμα για να δώσω ένα ιερό μήνυμα"

«Με βλέπει μια μικρή σήμερα και φωνάζει ‘ετον ανάπηρον’ και ο πατέρας της μικρής γελούσε....! Τι άνθρωποι ζούνε σε αυτή την πόλη; Και έχουν πτυχία αλλά άνθρωποι δεν είναι.....!»

Eίναι μια από τις πρόσφατες διαδικτυακές αναρτήσεις της Γεωργίας Γαβριηλίδου από την Πάφο. Η Γεωργία είναι μια γυναίκα με αναπηρία η οποία, αγανακτισμένη θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους ένα δυσάρεστο περιστατικό μέσα από το οποίο ο καθένας μπορεί εύκολα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματά, για το κατά πόσο τελικά η κοινωνία μας έχει σημειώσει πρόοδο γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζει ανθρώπους με αναπηρία, όπως ίδια.

 

"Στην Κύπρο δεν σεβόμαστε τους ανθρώπους με αναπηρία. Ο κόσμος εξακολουθεί να είναι επιφυλακτικός στο να δεχτεί άτομα με αναπηρίες στην παρέα του", ήταν τα λόγια της όταν της ζητήσαμε να μας πει περισσότερα για κείνη. Η Γεωργία βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο τα τελευταία 20 χρόνια. Όνειρό της, είναι να ξαναπερπατήσει. Μέχρι τότε, θέλει να στείλει το δικό της μήνυμα με ένα διαφορετικό τρόπο. "Θέλω να καταφέρω να γυρίσω την Κύπρο με ειδικό τροχοκάθισμα και να  δώσω ένα μεγάλο μήνυμα σε όλους... Της ισότητας και την αποδοχής που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι. Γι'αυτό και θα ήθελα τη στήριξή σας" δηλώνει η ίδια.

 

Η ζωή μου άλλαξε στα 11

Στην τρυφερή ηλικία των 11 χρόνων η ζωή της άλλαξε. «Στο αναπηρικό αμαξίδιο βρίσκομαι εδώ και 20 χρόνια. Η περιπέτεια μου άρχισε όταν ξαφνικά μια μέρα ένιωσα να παραλύουν τα πόδια μου. Οι γιατροί διέγνωσαν οξεία μυελίτιδα. Στην αρχή έπαθα σοκ όταν έμαθα ότι δεν θα ξαναπερπατήσω.  Σιγά σιγά όμως βρήκα μόνη μου τη δύναμη να το διαχειριστώ αρχίζοντας το δικό μου αγώνα στο τροχοκάθισμα ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Δεν ήταν εύκολο για μένα αλλά έμαθα να αγωνίζομαι. Με τη στήριξη της οικογένειάς μου τελείωσα το σχολείο και ακολούθησα γραμματειακές σπουδές. Η οικογένεια μου και κάποιοι λιγοστοί φίλοι ήταν και είναι πάντα δίπλα μου. Καθημερινά πηγαίνω στη δουλειά και όταν σχολάσω κάνω τη γυμναστική μου, πηγαίνω βόλτα στη θάλασσα, τον ελεύθερο μου χρόνο πηγαίνω με τους φίλους μου σε καφετέριες στο mail και ασχολούμαι με τον υπολογιστή μου".

 
 

Ευτυχώς εργάζομαι

Η Γεωργία, είναι η ίδια γυναίκα που πριν από μερικούς μήνες απασχόλησε τα Μέσα Ενημέρωσης δημοσιοποιώντας στο διαδίκτυο την επιστολή απόλυσής της από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου εργαζόταν ως έκτακτη υπάλληλος στις εγγραφές ασθενών. Για όσους θυμούνται το περιστατικό, μετά την αναδημοσίευση της επιστολής από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν από τη δραματική έκκλησή της να μη χάσει τη δουλειά της, η ίδια κατάφερε να παραμείνει στην εργασία της. "Με πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος τηλέφωνο και μου είπε ότι θα συνεχίσω στη δουλειά μόνιμα και σήμερα εργάζομαι κανονικά στο νοσοκομείο. Ευχαριστώ πολύ και τον πρόεδρο και όλο τον κόσμο για τη στήριξή του".

Πόλις Πρόσβαση

Τους τελευταίους μήνες η Γεωργία, θέλοντας να καταστήσει την Πάφο στην οποία ζει και αγαπά, μια πόλη προσβάσιμη για όλους, δημιούργησε την ομάδα "Πόλις Πρόσβαση". Στόχος της ομάδας, δεν είναι άλλος από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σε ότι αφορά θέματα αναπηρίας. Με τη στήριξη της Άννας Τσέλεπου, μιας ιδιώτριας η οποία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια της Γεωργίας που καθημερινά αγωνιζόταν να ενημερώσει τον κόσμο για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στον τόπο μας, η Γεωργία ευελπιστεί πως η πόλης της, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του 2017 θα γίνει πολύ πιο φιλόξενη ειδικά για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Μάλιστα, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, πραγματοποιήθηκε ήδη μια μεγάλη συναυλία με γνωστούς και αγαπημένους στο κοινό καλλιτέχνες, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για να γίνουν ράμπες σε δημόσιους χώρους αλλά και για να καλυφθούν άλλες σημαντικές και βασικές ανάγκες ανθρώπων με αναπηρία. "Μέχρι στιγμής η ομάδα μας αριθμεί πολύ λίγα μέλη αλλά σιγά σιγά ο αγώνας συνεχίζεται και με μεγάλη χαρά βλέπω ότι μια μερίδα του κοινού ανταποκρίνεται θετικά" λέει η Γεωργία η οποία επιδιώκει παράλληλα τη δημιουργία μιας ομάδας μπάσκετ η οποία θα αποτελείται από ανθρώπους σε τροχοκάθισμα. 

 

Το όνειρο μου είναι να ξαναπερπατήσω

Μπαίνοντας κανείς στη σελίδα της Γεωργίας στο facebook θα διαπιστώσει ότι ο άνθρωπος αυτός αφιερώνει αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά του για να μεταφέρει στον κόσμο το μήνυμα της ισότητας και της αποδοχής μεταξύ των ανθρώπων. Όλες οι αναρτήσεις της αφορούν ιστορίες ανθρώπων με αναπηρία που δίνουν μαθήματα μεγαλείου ψυχής. Όνειρο της ίδιας; "Θέλω να ξαναπερπατήσω. Μπορεί κάτι να βρεθεί στον μέλλον γιατί η τεχνολογία εξελλίσσεται. Μα και να μη συμβεί ποτέ αυτό, εγώ δεν το βάζω κάτω. Εκείνο που θέλω πραγματικά να καταφέρω είναι να βοηθήσω ανθρώπους με αναπηρία να βγουν έξω από σπίτι τους και να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως είναι" καταλήγει. 


 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας