Η απόλυτη αναισθησία στην Πιτσιλιά (VIDEO)
18:07 - 18 Οκτωβρίου 2016

Μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα βρέθηκε ένας εκδρομέας το Σάββατο που μάς πέρασε, όταν επέλεξε να κάνει ένα περίπατο, στο μοναδικό κυπριακό τοπίο της Πιτσιλιάς.
Στο δρόμο έξω από τον Αγρό και προς τα κρυσφύγετα του Μαχαιρά, βρέθηκε αντιμέτωπος με την απόλυτη αναισθησία. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ο συμπολίτης μας Κώστας Τσαγγαρίδης είχε την ευαισθησία να ανεβάσει στο Facebook, όλη η καταπράσινη πλαγιά έχει καλυφθεί με σκουπίδια κάθε λογής. Ανάμεσα στα δέντρα σπασμένοι καναπέδες και πάνω στα θυμάρια βρώμικα στρώματα.
Αν έχει κάτι για να περηφανεύεται αυτός ο τόπος είναι η φυσική ομορφιά του και το προνόμοιο να λούζεται με ήλιο ολόχρονα. Αυτό όμως -όπως μαρτυρά και το βίντεο- κινδυνεύει να χαθεί εξαιτίας της δικής μας ανευθυνότητας. Από την μια οι πυρκαγιές που κάθε καλοκαίρι αφήνουν στάχτη και θλίψη και από την άλλη η ασυνειδησία ορισμένων που νομίζουν ότι τα πάντα τους ανήκουν. Την ίδια ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης πασχίζει να σωθεί από την περιβαλλοντική καταστροφή, αυτοί χωρίς δράμι ντροπής μας οδηγούν στο γκραμό μια ώρα αρχύτερα.
Απολαύστε...
Τις εικόνες κατέγραψε ο Κώστας Τσαγγαρίδης.