Το γιγαντιαίο καλώδιο του ίντερνετ που φτιάχνουν μαζί google και facebook

Την επικείμενη συνεργασία τους με την κινέζικη εταιρεία China Soft Power Holdings, με σκοπό να συνδέσουν μέσω καλωδίων Ίντερνετ υψηλής χωρητικότητας το Λος Άντζελες με το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν η Google και το Facebook.

Το δίκτυο Pacific Light Cable Network (PLCN), που ετοιμάζουν, θα επεκτείνεται σε απόσταση 12.800 χιλιομέτρων, διασχίζοντας υποθαλάσσια τον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μία πρώτη προσπάθεια για την άμεση σύνδεση των δύο τοποθεσιών.

Σε ανακοίνωσή τους οι εταιρείες τονίζουν πως το PLCN αναμένεται να χειρίζεται περίπου 120 terabytes ανά δευτερόλεπτο. Αυτά θα είναι αρκετά ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα 80 εκατομμύρια τηλεδιασκέψεις μεταξύ Λος Άντζελες και Χονγκ Κονγκ.

Ο Μπράιν Κουίγκλι της Google, υπεύθυνος για τις υποδομές του δικτύου, τόνισε πως θα είναι το έκτο υποθαλάσσιο καλώδιο στο οποίο η Google έχει μερίδιο ιδιοκτησίας.

Η Google και το Facebook, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, Phys.org, συνεργάζονται με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Pacific Light Data Communication αλλά και την εταιρεία TE SubCom, που ασχολείται με υποθαλάσσιες επικοινωνίες, για την ανάπτυξη του δικτύου, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2018.

Το Facebook είχε υπογράψει στις αρχές του έτους σύμφωνο συνεργασίας με τη Microsoft για την ανάπτυξη ενός καλωδίου Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων το οποίο θα διέσχιζε υποθαλάσσια τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το δίκτυο, μήκους 6.600 χιλιομέτρων, θα είναι το πρώτο που θα ενώνει τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, από τη Βόρεια Βιρτζίνια μέχρι την Ισπανία.
Οι εργασίες για το δίκτυο «MAREA» αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2017. Στόχος της θα είναι να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ταχεία και αξιόπιστη σύνδεση ίντερνετ.
  

Δειτε Επισης

Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή
Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16 η Apple
ΒΙΝΤΕΟ: Πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο-«Μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence
ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάζεται σήμερα το iphone 16 - Τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θόρυβο
Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
Νέο τεστ διάγνωσης καρκίνου του προστάτη με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά
Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη για την αγορά επίπλων ηλικίας 3.500 ετών