Νέα συνάντη σήμερα Αναστασιάδη-Ακιντζί

  Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνάντησή τους την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο συνάντησης, το παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, έκανε λόγο για επίτευξη συμφωνίας και σημαντικής προόδου στα θέματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, είπε ότι συζητήθηκαν τα θέματα του λεγόμενου effective participation, δηλαδή της αποτελεσματικής συμμετοχής, και του τρόπου λήψεως αποφάσεων στις διάφορες επιτροπές όπως επίσης και οι ποσοστώσεις..

Είπε επίσης ότι συζητήθηκε το θέμα της Μεικτής Επιτροπής της ΕΕ και ο τρόπος λήψεως αποφάσεων, καθώς επίσης και τα «θέματα που άπτονται της σύνθεσης και λειτουργίας της Αστυνομίας σε ομοσπονδιακό και σε επίπεδο συνιστωσών πολιτειών», κάνοντας λόγο για την ύπαρξη συμφωνίας.

Ανέφερε ότι «παραμένουν κάποιες επιμέρους πτυχές που παραπέμφθηκαν στους διαπραγματευτές προκειμένου να υπάρξει μια ολική συμφωνία στα όσα έχω αναφέρει».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου
Ν. Χριστοδουλίδης: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια φιλόδοξη Προεδρία τους Συμβουλίου της ΕΕ
Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
A. Δημητρίου: Η θέση της Κύπρου είναι στην καρδιά της Ευρώπης, έχουμε λόγο και ρόλο
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»