Και στο τέλος γελάει ο… Ουκρανός (video, gallery)!

Ο τύπος ήταν… σεσημασμένος. Δύο αγωνιστικές πριν, στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο άλλη μια ομάδα με μπλε εμφανίσεις (Εθνικός Άχνας) είχε χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο (2-1). Απέναντι στον Απόλλωνα ο Γιάροσλαβ Μαρτίνιουκ το διέπραξε εκ νέου, καθώς με τέρμα στο 90’ διαμόρφωσε το 3-2 και έδωσε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς σ’ ένα παιχνίδι με δύο ανατροπές αποτελέσματος!
Οι «φτεροπόδαροι» άνοιξαν το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, πήγαν στην ανάπαυλα ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ, αλλά στην επανάληψη κατόρθωσαν -εκ νέου κόντρα στην εικόνα της αναμέτρησης- να φτάσουν στη δική τους ανατροπή και τη σπουδαία (από κάθε άποψη) επιτυχία!
 
Σεφτέ ο Αλεξίου
Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι (18’ ντα Σίλβα, 20’ Γκιέ Γκιέ), όμως το γκολ ήλθε στην αντίπερα όχθη: ο Ρομπέρζ ανέκοψε σε αντεπίθεση τον ντα Σίλβα σε πλάγιο, από την εκτέλεσή του ο Χριστόφ άλλαξε την μπάλα με τον επιθετικό των φτεροπόδαρων και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Αλεξίου με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάλε (22’).


Τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των κυπελλούχων νίκησε σε τετ α τετ τον ντα Σίλβα αποτρέποντας το 2-0 και στο 33’ ο Παπουλής, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα είχε απολέσει σπουδαία ευκαιρία για το 1-1, πέτυχε με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γκιέ Γκιέ το 1-1.
Ο Απόλλων κατόρθωσε να φτάσει στην ολική ανατροπή πριν την ανάπαυλα, καθώς στο 40’ ο Σαρδινέρο με έξοχη πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Γκιέ Γκιέ, ο οποίος στην πρώτη προσπάθειά του ανακόπηκε από τον Μπενγκά, αλλά στη δεύτερη προ κενής εστίας χρίστηκε σκόρερ.
 
Απίθανο αυτογκόλ
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν το παιχνίδι και δεν απειλούνταν, όμως στο 65’ σε μια σέντρα του άρτι νεοεισελθόντος Άλμπα ο Βινίσιους στην προσπάθεια ν’ απομακρύνει έστειλε την μπάλα μ’ ένα ασύλληπτο σουτ στα δίχτυα του Βάλε για το παντελώς απροσδόκητο 2-2!
Ο Εμάνουελ έριξε στο παιχνίδι τον Μαγκλίτσα γυρίζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2, όμως πιο κοντά σ’ ένα γκολ πλησίασαν οι «φτεροπόδαροι» στα σουτ του Άλμπα (75’, 84’). Εν τέλει, στο 90’, η αδυναμία αποτελεσματικής απομάκρυνσης από την άμυνα του Απόλλωνα σε μια φαινομενικά εύκολη φάση επέτρεψε στον Μαρτίνιουκ να πάρει την μπάλα, να πατήσει περιοχή κι αποφεύγοντας τον Βάλε να πετύχει από κλειστή γωνία το τελικό 3-2.
Με τη νίκη αυτή ο Ερμής διατήρησε το εντός έδρας απόλυτο (τρία παιχνίδια, ισάριθμες νίκες) και φτάνοντας τους 12 βαθμούς προσπέρασε τους «γαλάζιους» στην πέμπτη θέση!
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Τσερνάουσκας - Χριστόφ, Μπενγκά, Χριστοφή, ντε Βράις - Μαϊσουράτζε (79’ Αρτάμπε), Μπάουβμαν - ντε Μέλο, Μαρτίνιουκ, Αλεξίου (88’ Κέζος) - ντα Σίλβα (65’ Άλμπα).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-1-4-1): Βάλε - Στυλιανού (73’ Λόπες), Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες - Σατσέτι (73’ Μαγκλίτσα) - Σαρδινέρο (87’ Πιχ), ντα Σίλβα, Κυριάκου, Παπουλής - Γκιέ Γκιέ.