(Ξανα)τρίζει επικίνδυνα η καρέκλα του Εμάνουελ

Η λευκή ισοπαλία με τον Άρη, το διπλό της ΑΕΚ, η ήττα από την ΑΕΛ στο τοπικό ντέρμπι, η δυσκολία της ομάδας να επιβάλλει το ρυθμό και το νόμο της, η διαρκώς αυξανόμενη απόσταση από την κορυφή, όλα αυτά γέμισαν το ποτήρι της αμφισβήτησης.
Η αποψινή ήττα (με ανατροπή) από τον Ερμή, η υποχώρηση στην έκτη θέση, η εκτόξευση ακόμη και σε διψήφιο μέγεθος της απόστασης από την κορυφή (σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ), αλλά κυρίως η ανερμάτιστη εικόνα της ομάδας στο δεύτερο μισό της επανάληψης δεν αποκλείεται να γίνουν οι σταγόνες που θα το ξεχειλίσουν.
Γι’ ακόμη μια φορά ο Πέδρο Εμάνουελ ευρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Για τις επιλογές του, για την προετοιμασία του, για τη διαχείρισή του. Η καρέκλα του τρίζει εκ νέου επικίνδυνα και μένει να αποδειχθεί πόσους τριγμούς (ακόμη) είναι σε θέση ν’ αντέξει. Σημαντική μερίδα του κόσμου δεν τον περιβάλλει πλέον με εμπιστοσύνη και μένει να αποδειχθεί, αν κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και εντός της διοίκησης.
Η τελευταία συμμερίζεται την άποψη των οπαδών πως το ρόστερ διαθέτει τόση και τέτοια ποιότητα και ποσότητα που οφείλει να κυνηγήσει τον τίτλο. Ο τελευταίος όμως έχει ξεμακρύνει ήδη και πλειάδα ευθυνών περιμένει πλάτες για να φορτωθεί. Θα είναι αυτές του Εμάνουελ;