Στο «μάτι» της αστυνομίας όσα γίνονται στο διαδικτυο μετά το ξυλοδαρμό μαθήτριας

Δεν λέει να κοπάσει ο ντόρος που ξέσπασε με αφορμή τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας όπου μαθήτριες ξυλοφορτώνουν άγρια συνομήλικη τους σε σχολείο της Λεμεσού. Τρία βίντεο τα οποία προκάλεσαν θύελλά αντιδράσεων και απέδειξαν περίτρανα ότι το μεγαλύτερο «θύμα» είναι ολόκληρη η κοινωνία.
 
Ο κανιβαλισμός που επικρατεί στο διαδίκτυο, καθώς τα υβριστικά και προσβλητικά σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και οι απειλές δίνουν και παίρνουν, δεν λέει να σταματήσει, με τους αρμόδιους να απευθύνουν έκκληση για να χαμηλώσουν οι τόνοι καθώς τα δημόσια δικαστήρια δεν βοηθούν στην συμμόρφωση των εμπλεκομένων.
 
Μετά τον ξυλοδαρμό η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών νεαρών που απεικονίζονται στο βίντεο, οι οποίες κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερες, ενώ το ηλεκτρονικό έγκλημα μετά από ζήτημα της επιτρόπου προστασίας του παιδιού Λήδας Κουρσουμπάς, επιχειρεί να «κατεβάσει» τα βίντεο ή τουλάχιστον να περιορίσει την αναδημοσίευση τους.
Την ίδια ώρα χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, εκτοξεύουν απειλές κατά των μαθητριών που ξυλοφόρτωσαν την 16χρονη, με αποτέλεσμα η αστυνομία να βρίσκεται «πάνω» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να παρακολουθεί την κατάσταση, ούτως ώστε να αποτραπούν νέα παρατράγουδα και να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των μαθητριών.
 
Στο «μάτι» της αστυνομίας βρίσκονται οι προσωπικοί λογαριασμοί στο facebook των δυο μαθητριών που απεικονίζονται να χτυπούν με μένος την 16χρονη, καθώς έχουν κατακλιστεί με χιλιάδες μηνύματα χρηστών οι οποίοι εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίων τους.
 
«Ζούγκλα και κανιβαλισμός» χαρακτήρισε το όλο σκηνικό που επικρατεί στο διαδίκτυο η επίτροπος προστασίας του παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, η οποία μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ η οποία τόνισε ότι οι «δημόσιες δίκες δεν είναι τιμωρία και οι νεαρές εμπλεκόμενες πρέπει να βοηθηθούν από ειδικούς». Επίσης η κ. Κουρσουμπά ξεκαθάρισε ότι ευθύνη φέρει ολόκληρη η κοινωνία.
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)