Στις κάλπες οι ΔΗΚΟϊκοί σε Λάρνακα, Μέσα Γειτονιά, Γεροσκήπου και Πόλη

 Τους ανοικτούς λογαριασμούς που έχει σε όσους δήμους για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου που θα υποστηρίξει ενδιαφέρθηκαν πέραν του ενός στελέχους του και δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση συναινετικής λύσης ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα στελέχη, κλείνει σήμερα το ΔΗΚΟ.
 
Μέσα από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία, το ΔΗΚΟ θα επιλέξει σήμερα τους υποψήφιους δήμαρχους που θα υποστηρίξει στους Δήμους Λάρνακας, Μέσα Γειτονιάς, Πόλεως Χρυσοχούς και Γεροσκήπου.  
*Για τη Λάρνακα, όπου αρχικά είχαν ενδιαφερθεί οκτώ στελέχη του ΔΗΚΟ, έμειναν τελικά δύο και αυτοί είναι που θα τρέξουν σήμερα στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Πρόκειται για τους Αλέξη Μιχαηλίδη και Ανδρέα Πέτρου.
*Στη Μέσα Γειτονιά, στη σημερινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία θα λάβουν μέρος ο νυν δήμαρχος Δώρος Αντωνίου και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του κόμματος Φίλιππος Κωνσταντινίδης.
*Στην Πόλη Χρυσοχούς, χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου που θα υποστηρίξει το ΔΗΚΟ διεκδικούν οι Σταύρος Ιακωβίδης και Γιώτης Παπαχριστοφή.
*Εσωκομματική εκλογική διαδικασία θα γίνει και για τον Δήμο Γεροσκήπου, στην οποία θα λάβουν μέρος οι Γιαννάκης Μαλλουρίδης και Νεόφυτος Κοντού. Αξίζει να σημειωθεί πως σε πρόσφατη συνεδρία της η τοπική επιτροπή του ΔΗΚΟ Γεροσκήπου, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Γιαννάκη Μαλλουρίδη.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες στη σημερινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία, κλήθηκαν από την ηγεσία του ΔΗΚΟ να υπογράψουν δήλωση-δέσμευση ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει έγκειται στο κατά πόσο αυτό θα γίνει και πρακτικά σεβαστό απ’ όλους όσοι σήμερα δεν λάβουν το χρίσμα, δεδομένου ότι αρκετοί από τους ενδιαφερόμενους εξήγγειλαν ήδη τις υποψηφιότητες τους και έχουν αρχίσει προ πολλού τον προεκλογικό τους αγώνα.
 
Χαμός στη Μέσα Γειτονιά
Αξίζει να σημειωθεί πως ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ στη Μέσα Γειτονιά Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ξεκαθάρισε σε χθεσινές του δηλώσεις πως θα είναι υποψήφιος, κάνοντας λόγο για ιδιοτελή συμφέροντα της Τοπικής Επιτροπής του κόμματος. Σε δηλώσεις του, με αφορμή επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η Τοπική Επιτροπή ΔΗΚΟ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο κ. Κωνσταντινίδης εμφανίζεται ως ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ και παραγνωρίζει το κόμμα από τη στιγμή που αυτό δεν έχει αποφασίσει επίσημα τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει, ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε αντίδραση και για την εδώ και καιρό εξαγγελία της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Δώρου Αντωνίου, ο οποίος είχε εκλεγεί την περασμένη πενταετία με τη στήριξη ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.
 
Η Αθηένου   
Σε ό,τι αφορά τον δήμο Αθηένου, όπου ενώ Γραμματεία του ΔΗΚΟ αποφάσισε τη στήριξη της υποψηφιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Χρύσου Τουλουπή, αλλά η Τοπική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε στήριξη του στελέχους του ΔΗΚΟ Κυριάκου Καρεκλά, η ηγεσία του ΔΗΚΟ παραμένει στην απόφασή της για στήριξη του κ. Τουλουπή.   
 
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα