Προς απεργιακά μέτρα η ΠΟΕΔ

Συνέρχεται εντός ολίγου η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔ προκειμένου να κωδικοποιήσει τις αποφάσεις που λήφθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης αναφορικά με τις στάσεις εργασίας των δασκάλων.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Απόστολος Αποστολίδης, στη συνεδρία αναμένεται «να συγκεκριμενοποιήσουμε τις αποφάσεις με το λεκτικό που θεωρούμε εμείς κατάλληλο, να βάλουμε τις ημερομηνίες, τα χρονοδιαγράμματα και σίγουρα το σκεπτικό που μας οδήγησε να λάβουμε καινούριες αποφάσεις για τα μέτρα αντίδρασης».
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε, θα καθοριστούν οι ημερομηνίες για τις επαρχιακές στάσεις εργασίας και τη διοργάνωση απογευματινής κινητοποίησης των δασκάλων και άλλων εκδηλώσεων και συναντήσεων και θα κωδικοποιηθούν οι εντολές της Οργάνωσης προς τους δασκάλους αναφορικά με τα προγράμματα στα οποία θα κληθούν να μη συμμετάσχουν, ώστε να είναι πολύ ξεκάθαρα όσα θέλει να υλοποιήσει η ΠΟΕΔ.
 
Η Οργάνωση αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της μετά τη συνεδρία που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί γύρω στις 11.30.
 
Δυσαρέσκεια από τους οργανωμένους γονείς

H Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης εξέφρασε από την πλευρά της δυσαρέσκεια για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ για στάση εργασίας, σημειώνοντας ότι το εν λόγω μέτρο επηρεάζει άμεσα γονείς και μαθητές.
 
«Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις στηριζόμενοι σε ανεπίσημη ενημέρωση μέσω των ΜΜΕ, αλλά αναμένουμε γραπτώς την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ εντός της ημέρας όπως μας έχει επιβεβαιωθεί» αναφέρει η ανακοίνωση των οργανωμένων γονέων.
 
Προστίθεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας θα συγκληθεί εκτάκτως αύριο για συζήτηση του θέματος και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα ανακοινωθούν.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της