Ο όρος ανανέωσης στο συμβόλαιο του Μοράις (πληροφορίες)

Η επέκταση της συνεργασίας με τους Γιώργο Εφραίμ και Στάθη Αλωνεύτη αποτελεί προτεραιότητα για τον ΑΠΟΕΛ, με τη διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» να τονίζει δημόσια ότι με τους δύο Κύπριους παίκτες υπήρξαν μάλιστα προκαταρκτικές επαφές.
 
«Οι επόμενοι που θα καλεστούν είναι οι Εφραίμ και Αλωνεύτης όπως σημείωσε ο πρόεδρος μας. Υπήρξαν κάποιες επαφές αλλά πάνω στο τραπέζι για θέμα προτάσεων δεν έχει προκύψει κάτι. Πολύ σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ.
 
Ο Νεκτάριος Πετεβίνος κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως λήγουν αρκετά συμβόλαια ποδοσφαιριστών στο τέλος της σεζόν επεσήμανε πως δεν υπάρχει ανησυχία καθώς δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία με όλους τους ποδοσφαιριστές.  
 
 
 
«Το μαζεμένα είναι να μην έχεις αρκετά συμβόλαια ποδοσφαιριστών μπροστά σου που λήγουν το Μάιο. Υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός αυτών των συμβολαίων που λήγουν το καλοκαίρι, δεν σημαίνει πως θα ανανεωθούν όλα. Αρχές Ιανουαρίου θα γνωρίζουμε και τα δεδομένα στην Ευρώπη και θα υπάρχει μια πιο διαμορφωμένη άποψη για το ρόστερ».
 

Στο τέλος της τρέχουσας περιόδου ολοκληρώνεται και το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στον «Αρχάγγελο». Ο Νούνο Μοράις συμπληρώνει φέτος δεκαετία στον ΑΠΟΕΛ και είναι ο μακροβιότερος ξένος στην ιστορία της ομάδας, ενώ κατέχει και το ρεκόρ συμμετοχών σε ευρωπαϊκούς αγώνες με 84 συμμετοχές, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον μέχρι πρότινος αρχηγό των «γαλαζοκιτρίνων», Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, ο οποίος σταμάτησε στις 80.
 
 
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online το συμβόλαιο του 32χρονου Πορτογάλου ανανεώνεται αυτόματα εάν αγωνιστεί στο 70% των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Ο Μοράις έπαιξε βασικός και στα 15 παιχνίδια που έδωσε φέτος ο ΑΠΟΕΛ σε πρωτάθλημα (6), προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (6), ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (2), Σούπερ Καπ (1) και μόλις σε ένα, στο παιχνίδι με τον Άρη για την 5η αγωνιστική, αντικαταστάθηκε.
 
Ο πρότερος βίος του Μοράις στον ΑΠΟΕΛ και η εμπιστοσύνη που τυγχάνει από τον Τόμας Κρίστιανσεν δείχνουν ότι όχι μόνο θα ξεπεράσει το 70% των συμμετοχών αλλά θα είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής  και επομένως θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά στον «Αρχάγγελο».
 
Με 512’ συμμετοχής στο πρωτάθλημα ο Μοράις είναι τρίτος στη σχετική κατηγορία πίσω από τους Μπόι Βάτερμαν και Καρλάο, οι οποίοι διατηρούν το απόλυτο των 540’.