Συμμαχία… με Γιωρκάτζη, Παπαχαραλάμπους και Φωτούλα

Αποφάσεις για τους υποψηφίους δημάρχους που θα υποστηρίξει σε τρεις από τους μεγαλύτερους δήμους της Κύπρου έλαβε η Συμμαχία Πολιτών, την ώρα που ως πιθανότερο φαντάζει το σενάριο όπως για τον δήμο Λεμεσού η Συμμαχία αποφασίσει ψήφο κατά βούληση.  
Συγκεκριμένα, σε χθεσινοβραδινή της συνεδρία η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του κόμματος, αποφασίστηκε όπως η Συμμαχία στηρίξει:
*Στον δήμο Λευκωσίας την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη. Ο κ. Γιωρκάτζης στηρίζεται ως γνωστό και από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ενώ το ΑΚΕΛ διεκδικεί τον δήμο της πρωτεύουσας με υποψήφιο τον Παναγιώτη Σταυρινίδη.
*Στο δήμο Στροβόλου αποφασίστηκε όπως η Συμμαχία στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν αντιδημάρχου Αντρέα Παπαχαραλαμπούς(υποψήφιος αντάρτης του ΔΗΣΥ). Στον Στρόβολο, ο ΔΗΣΥ στηρίζει τον νυν δήμαρχο Λάζαρο Σαββίδη,  το ΑΚΕΛ διεκδικεί τον δήμο με υποψήφια την τέως βουλευτή του κόμματος Στέλλα Μισιαούλη, ενώ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στηρίζουν την υποψηφιότητα του πρώην δημοτικού συμβούλου του ΔΗΚΟ, Χρίστου Τσίγκη.
*Στον δήμο Λακατάμιας, η Συμμαχία θα στηρίξει την υποψήφια του ΑΚΕΛ Φωτούλα Χατζήπαπα. Στη Λακατάμια, ο ΔΗΣΥ στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην Επάρχου Λευκωσίας Αργύρη Παπαναστασίου, ενώ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ την υποψηφιότητα του στελέχους της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Πιερίδη.  
 
Επαρχία Πάφου
Σημειώνεται πως σε προχθεσινή του διευρυμένη συνεδρία το Επαρχιακό Συμβούλιο της Συμμαχίας Πολιτών Πάφου, έλαβε αποφάσεις αναφορικά με τους υποψήφιους δήμαρχους που θα υποστηρίξει το κόμμα στους τέσσερις δήμους της επαρχίας.
*Στον δήμο Πάφου, η Συμμαχία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ΕΔΕΚίτη  Άκη Χρυσόμηλου, ο οποίος στηρίζεται επίσης από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.
*Στον δήμο Γεροσκήπου, η Συμμαχία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Μιχάλη Παυλίδη.
*Στον δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, η Συμμαχία Πολιτών θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Άγγελου Γεωργίου Οδυσσέως.
*Για τον Δήμο Πέγειας το Επαρχιακό Συμβούλιο Πάφου της Συμμαχίας, επιφυλάχθηκε να αποφασίσει στο προσεχές διάστημα, αφού παρακολουθήσει εκτενέστερα και πιο σφαιρικά τις δεδομένες επιλογές.
Τονίζεται πως όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί θα τεθούν προς έγκριση ενώπιον της Πολιτικής Συγκλήτου του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει αύριο Σάββατο.
 
Τριμερής στην Πέγεια
Στο μεταξύ, μετά την απόφαση του ΑΚΕΛ να στηρίξει στην Πέγεια τον αντιδήμαρχο Μαρίνο Λάμπρου για τη δημαρχία, ακολούθησε η στήριξή του από την ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ. Η Τοπική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, αμέσως μετά την απόφαση που έλαβε το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε την απόφασή της να στηρίξει τον Μαρίνο Λάμπρου, ενώ χθες και το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε πως δεν θα κατέλθει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με δικό του υποψήφιο και στήριξε την υποψηφιότητα του Μαρίνου Λάμπρου.
Στο Δήμο Πέγειας, ο ΔΗΣΥ στηρίζει την υποψηφιότητα του Παντελή Χάρπα.

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις