Χαμηλά τα ποσοστά της χρήσης crystal meth στην Κύπρο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η ουσία κρυσταλλική μενθαφεταμίνη είναι μια πολύ ισχυρή ουσία η οποία επιφέρει γρήγορα την εξάρτηση και με εμφανή εξωτερικά σημάδια στο σώμα.
 
Είναι είπε, μια ουσία που ανησυχεί την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών με την εμφάνιση της, ασχέτως αν τα ποσοστά στην Κύπρο είναι πολύ χαμηλά σε σύγκριση με άλλες χώρες που έχουν τρομερό πρόβλημα.
 
Ο κ. Σεργίδης με αφορμή τις ναρκωτικές κρυσταλλικές  ουσίες βάρους μισού γραμμαρίου  που  εντοπίστηκαν  μέσα σε τρία τεμαχισμένα καλαμάκια που οι άκρες τους είχαν  σφραγιστεί αφού είχαν καεί με αναπτήρα και είχε λιώσει το πλαστικό, είπε πως οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιούν αυτή την ουσία, διότι έχει πάρα πολλές αρνητικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό και στην υγεία τους.
 
Πρόσθεσε μάλιστα, πως η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών διερευνά το τελευταίο περιστατικό με τα καλαμάκια που εντοπίστηκαν από γονείς παιδιών που επισκέπτονται το Ιεροκήπιο πάρκο στη Γεροσκήπου σε νάυλο σακουλάκια κρυμμένα σε πέτρινο περιτοίχισμα του πάρκου και ανέφερε πως τα ανευρεθέντα θα σταλούν για αποτυπώματα προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σεργίδης είπε ότι η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία εμφανίστηκε πιο συχνά στην Κύπρο, τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια.
 
Πρόσθεσε μάλιστα πως όλες οι ναρκωτικές ουσίες προβληματίζουν την ΥΚΑΝ λέγοντας ωστόσο πως η επικινδυνότητα αυτής της ουσίας προβληματίζει ιδιαίτερα την διωκτική αρχή σε συνδυασμό και με άλλες υπηρεσίες του Κράτους για το πώς αντιμετωπίζονται  περιστατικά χρηστών τέτοιας ουσίας.  Δηλαδή εξήγησε να προσφέρονται προγράμματα θεραπευτικά για αυτά τα άτομα.

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)