Εκτός ελέγχου η κατάσταση με "γουρούνες" και ηλεκτρικές μηχανές

Νομοθεσία που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία των δίκυκλων και τρίκυκλων ηλεκτρικών μηχανών μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο ζήτησε από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών.
 
Στην Επιτροπή συζητήθηκαν σήμερα τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη νομοθεσίας για την κυκλοφορία αυτών των ηλεκτρικών μηχανών, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κυκλοφορία τετράτροχων μοτοσυκλετών (γουρούνες).
 
Μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Πρόεδρός της Γεώργιος Προκοπίου, έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση σε σχέση με τις ηλεκτρικές μηχανές, αφού δεν υπάρχει η νομοθεσία για τη χρήση και την κυκλοφορία τους.
 
«Δυστυχώς, είναι ένας κίνδυνος θάνατος για ιδίως τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς. Αυτά τα οδηγούν σε πεζοδρόμια, σε ποδηλατόδρομους και στους κανονικούς δρόμους, που κανονικά απαγορεύεται», όπως είπε.
 
Θα πρέπει, τόνισε, “να καθορίζεται η ηλικία που επιτρέπεται να οδηγούν αυτά τα οχήματα, αφού μέχρι και 12-15 και 16 χρόνων τα οδηγούν, χωρίς να γνωρίζουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας”. Ανέφερε ακόμη, ότι “δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για αυτά, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πού επιτρέπεται να τα οδηγούν, γι αυτό και θα πρέπει να έρθει η νομοθεσία ώστε να γνωρίζει και η Αστυνομία τι να κάνει”.
 
Όσον αφορά τις τετράτροχες μοτοσυκλέτες, ο κ. Προκοπίου είπε ότι υπάρχει νομοθεσία που τους απαγορεύει να κυκλοφορούν στους κανονικούς δρόμους, γιατί αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι 45 χιλιόμετρα.
 
 
Σε αυτή την περίπτωση, πρόσθεσε, δόθηκαν οδηγίες προς την Αστυνομίας ώστε να γίνονται πλέον αυστηρότεροι έλεγχοι και κυρίως όσον αφορά τους χώρους που κυκλοφορούν. Τα τετράτροχα αυτά οχήματα, όπως είπε, επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο σε συγκεκριμένους αγροτικούς δρόμους.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B