Α. Μαρκίδης: Τα στοιχεία οδηγούν στην αθώωση του Παναγιώτη Νεοκλέους

Με την θέση ότι η όλα τα στοιχεία της υπόθεσης πρέπει να οδηγήσουν στην αθώωση του  Παναγιώτη Νεοκλέους,  ο Αλέκος Μαρκίδης ολοκλήρωσε το μεσημέρι την αγόρευση της στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου.
Ο κ. Μαρκίδης υπενθύμισε την μαρτυρία που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, μετά το εκ πρώτης όψεως στάδιο, σε σχέση με ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ του κ. Νεοκλέους και της ιδιαιτέρας του, σημειώνοντας ότι «ευσεβάστως αυτά πλέον καταδεικνύουν την αθωότητα του κατηγορουμένου κ.  Νεοκλέους».

Υπενθύμισε επίσης τη θέση ότι η μαρτυρία στην οποία απέδωσε πολύ μεγάλη σημασία, καλώς ή κακώς, η κατηγορούσα Αρχή για το θέμα της ανάμειξης του κ. Νεοκλέους στην Providencia «δεν απέδειξε ανάμειξη του κατηγορούμενου».

Εισηγήθηκε ακόμη ότι η συμπεριφορά του πελάτη του μετά την έκδοση της ερήμην απόφασης στην υπόθεση που αφορούσε τον συμψηφισμό δανείων σε σχέση με εταιρείες που ανήκουν στον κ. Ερωτοκρίτου δεν είναι συμπεριφορά ενόχου, είναι συμπεριφορά αθώου ατόμου.

«Και είχε επιτυχές αποτέλεσμα, την ακύρωση της ερήμην απόφασης», σημείωσε.

Αναφέρθηκε εκ νέου στην μαρτυρία του δικηγόρου Αντώνη Ανδρέου την οποία ο ίδιος αποκάλεσε αξιόπιστη αλλά εν πάσει περιπτώσει ότι έδωσε το έναυσμα ν` ασχοληθεί ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας με τον ανακριτικό φάκελο της υποθέσεως όπως ήταν την εποχή εκείνη.

Επανέλαβε τη θέση ότι ο κ. Ερωτοκρίτου δεν φαίνεται να ενήργησε εν κρυπτώ και προς αυτό αναφέρθηκε στο σημείωμα της Μαριλένας Θεοκλείτου προς τον Πέτρο Κληρίδη στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 στο οποίο αναφέρει ότι η κ. Κλεόπα της είχε πει πως ο ποινικός φάκελος είναι ενώπιον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα από τις 26 Αυγούστου 2013 και το συνέδεσε και με το περιεχόμενο της μαρτυρίας του κ. Ερωτοκρίτου ενώπιον του ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκίδη, η μαρτυρία που παρουσιάστηκε ήταν ανεπαρκής για να οδηγήσει σε καταδίκη.

Την ίδια ώρα υπενθύμισε το δικαστήριο ότι το βάρος της απόδειξης είναι στην κατηγορούσα Αρχή και ότι η παραμικρή αμφιβολία είναι υπέρ του κατηγορουμένου.

ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός 16χρονος που προσέκρουσε βίαια σε δέντρο
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος