5 μονόωρες στάσεις εργασίας μια σε κάθε επαρχία, αποφάσισαν οι δάσκαλοι

Την εφαρμογή πέντε μονόωρων στάσεων εργασίας μια σε κάθε επαρχία, από τις 7.30 μέχρι τις 8.30 το πρωί, με την πρώτη να πραγματοποιείται την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού και τις υπόλοιπες σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν στη συνέχεια, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΠΟΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης συνήλθε σήμερα για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται σ’ ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τη Δημοτική Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της και έλαβε υπόψη της τα δεδομένα πήρε αποφάσεις για συγκεκριμένα μέτρα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Οργάνωσης, στα πλαίσια των στάσεων εργασίας θα αναδειχθούν θεματικές που σχετίζονται με την Προδημοτική, την Ειδική Εκπαίδευση, τον Αναλφαβητισμός - Αλλόγλωσσα, την Παραβατικότητα, τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής Επιστήμης (ΤΠΕ) και άλλα, όπου καταγράφονται χρόνια και εντεινόμενα προβλήματα χωρίς, λόγω άρνησης της επίσημης πλευράς, να καθίσταται δυνατό να δοθούν λύσεις.

Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας, με τη μορφή της διακοπής των μαθημάτων και με την προϋπόθεση της συνεργασίας και των Οργανωμένων Γονέων, προς τους οποίους η Οργάνωση και έχει ήδη απευθύνει ήδη πρόσκληση για συνάντηση το ταχύτερο δυνατό.

Επίσης, την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας, την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, 2016, στις 3 μετά το μεσημέρι, που θα περιλαμβάνει συγκέντρωση στο χώρο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και πορεία προς το Προεδρικό, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν και οι Οργανωμένοι Γονείς.

Η ΠΟΕΔ αποφάσισε επίσης την καταγγελία της επίσημης πλευράς, για "τη μονομερή και απαράδεκτη ενέργειά της" να διαφοροποιήσει το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, προς τα αρμόδια διεθνή σώματα (Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ΟΥΝΕΣΚΟ, Διεθνή και Ευρωπαϊκή Οργάνωση των Εκπαιδευτικών).

Ακόμη αποφάσισε την οριστική αναστολή της εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης και των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας για τη σχολική χρονιά 2016-2017, την απόρριψη της εισαγωγής οποιωνδήποτε νέων καινοτομιών ή προγραμμάτων στην Εκπαίδευση, τις οποίες το Υπουργείο δεν θα αποδείξει, πρώτα, ότι είναι πρόθυμο και ικανό να στηρίξει, και τη διακοπή της επέκτασης του ηλεκτρονικού προγράμματος ΣΕΠ σ’ ό,τι αφορά τα θέματα των αδειών των εκπαιδευτικών, της ασφάλειας και υγείας και της πολιτικής άμυνας στα σχολεία.

Σχετικά με το τελευταίο, η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της Οργάνωσης να αποφεύγουν να παρέχουν στο Υπουργείο Παιδείας, μέσω του πιο πάνω προγράμματος, οποιαδήποτε στοιχεία και πληροφορίες για τα συγκεκριμένα θέματα και/ή οποιαδήποτε άλλα θέματα θα περιληφθούν, στη συνέχεια, στην πλατφόρμα του ΣΕΠ χωρίς αυτά να συμφωνηθούν προηγούμενα με την Οργάνωση.

Τέλος, το Συμβούλιο ανάθεσε στη Γραμματεία να διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώνεται και να καθορίσει το χρόνο και τις λεπτομέρειες οργάνωσης και εφαρμογής όλων των δράσεων που αποφασίστηκαν, ενώ να συγκαλέσει νέα συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος μόλις αυτή το κρίνει σκόπιμο.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα, καλύτερη η εικόνα στην Ιεράπετρα-Συνεχίζεται η μάχη σε διάσπαρτες εστίες
Αγελάδες διέφυγαν από φορτηγό που ανατράπηκε και κινούνται στον αυτοκινητόδρομο
«Αναγκαίο βήμα το άνοιγμα τεσσάρων νέων σημείων διέλευσης»-Το προσχέδιο της έκθεσης Γκουτέρες
Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Χειροπέδες σε 35χρονο που έριξε δύο μολότφ στην αυλή 70χρονου
Μπούκαρε σε περίπτερο, επιτέθηκε στον υπάλληλο και έφυγε με την ταμειακή μηχανή
Συνελήφθη 18χρονος για την άγρια επίθεση σε 17χρονο στην Αγία Νάπα
Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 41χρονου στους Άγιους Ομολογητές
Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για... DNA
Ψάχνουν πίσω από το μισό εκατομμύριο της οικογένειας των επιχειρηματιών-Νέα πληροφορία για υπερκέρδη