Σπεύδει να κατεβάσει τα βίντεο του ξυλοδαρμού της μαθήτριας η αστυνομία

Τη ζούγκλα και τον κανιβαλισμό που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο μετά την δημοσίευση βίντεο που ανήλικη ξυλοφορτώνει συμμαθήτρια της στη Λεμεσό επιχειρεί να ελέγξει η αστυνομία καθώς η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο αφού εκτοξεύονται απειλές και βλέπουν το φως της δημοσιότητας προσωπικά δεδομένα των νεαρών εμπλεκομένων.

Μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ online, η επίτροπος προστασίας δικαιωμάτων του παιδιού Λήδα Κουρσουμπά μας ανέφερε ότι ζητήθηκε από το ηλεκτρονικό έγκλημα όπως παρενέβη προκειμένου να αποσυρθεί το βίντεο, στο οποίο σε αρκετές περιπτώσεις δεν καλύπτονται τα πρόσωπα των νεαρών, ενώ χαρακτήρισε την όλη κατάσταση που επικρατεί από το πρωί «ζούγκλα»    

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του ηλεκτρονικού εγκλήματος Αντρέας Αναστασιάδης μας ανέφερε ότι η αστυνομία παρενέβη για την διαγραφή του βίντεο από το διαδίκτυο, ωστόσο «είναι κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει λόγω της τεράστιας αναπαραγωγής του συγκεκριμένου οπτικού υλικού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσες. Σίγουρα θα περιοριστεί η εμφάνιση του στο διαδίκτυο». Επίσης ο κ. Ανανστασιάδης τόνισε για άλλη μια φορά ότι η κατάχρηση σε τέτοιου είδους βίντεο που απεικονίζονται ανήλικοι δεν πρέπει να γίνονται.

Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους…

Σχολιάζοντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ το όλο σκηνικό που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο η κ. Κουρσουμπά καταδίκασε την συμπεριφορά όλων που αναδημοσιεύουν το βίντεο και καταδικάζουν με αυτό τον τρόπο τις νεαρές που επιτέθηκαν στη συμμαθήτρια τους.

Όπως μας ανέφερε «αυτό που γίνεται πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας και αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι οι ειδικοί να δούνε πως θα βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Όχι μόνο το θύμα αλλά τους δράστες. Πώς θα καταλάβουν ότι αυτό το πράγμα δεν ήταν σωστό. Αυτό το πράγμα πρέπει να γίνεται διαχρονικά μέσα από το σχολείο και από το σχολείο. Αυτό που λέω συνεχώς είναι ότι πρέπει να προάγεται ειρήνη. Και δεν ειρήνη δεν σημαίνει όχι πόλεμος αλλά όχι βία και σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα του άλλου».  

Σε ότι αφορά τις «δίκες» που στήθηκαν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσες και τα όσα εκτοξεύονται σε βάρος των νεαρών που επιτέθηκαν στην συμμαθήτρια τους η κ. Κουρσουμπά ανέφερε ότι «από την ώρα που βγήκε στο διαδίκτυο το βίντεο έχει γίνει μια ζούγκλα. Πρέπει ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Και οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να βγάζουν ονόματα. Ακούω να λένε να τιμωρηθούν.  Μα δεν είναι θέμα η τιμωρία αλλά είναι στήριξη τους με ειδικά προγράμματα».

Επίσης όπως ανέφερε η επίτροπος, «έχει γίνει ένας κανιβαλισμός τεράστιος. Είναι ένα πάρα πολύ άσχημο περιστατικό και τα παιδιά δεν καταλάβαιναν τι έκαναν και αυτό φαίνεται γιατί αυτά τα ίδια τα παιδιά το δημοσίευσαν. Όλοι φέρουμε ευθύνη για αυτό που γίνεται. Τα παιδιά που έχουν παρανομήσει δεν τα καταστρέφεις αλλά πρέπει να καταλάβουν το λάθος τους να μην το ξανά κάνουν. Από εκεί και πέρα να δούμε ως κοινωνία τι πρέπει να γίνει να μην φτάνουμε ως εδώ».

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)