Ροζ το Μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου, για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Υγείας του Μαστού

  Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Υγείας του Μαστού, η Εuropa Donna Κύπρου διοργανώνει το Σάββατο το απόγευμα εκδήλωση φωταγώγησης του Μεσαιωνικού κάστρου στην Κάτω Πάφο, κατά την οποία εθελόντριες θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό.

Στόχος της Europa Donna είναι η ενημέρωση των γυναικών προκειμένου να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ταυτόχρονη φωταγώγηση μνημείων και σημαντικών κτιρίων θα γίνει και σε όλη την Κύπρο.

Η πρόεδρος του ΔΣ της Europa Donna Eύη Παπαδοπούλου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως στη Λευκωσία θα φωταγωγηθεί το Δημοτικό Φανερωμένης, στη Λάρνακα η Πινακοθήκη στην Πλατεία Ευρώπης , στη Λεμεσό η Επαρχιακή Διοίκηση και στην Πάφο το Μεσαιωνικό Κάστρο.

Αυτή, είπε η κ. Παπαδοπούλου, είναι μια ενέργεια που γίνεται σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης σαν μια εκδήλωση η οποία ευαισθητοποιεί τον κόσμο να προσέξει λίγο το θέμα του καρκίνου του μαστού.

Υπενθύμισε πως ο Οκτώβρης είναι ο παγκόσμιος μήνας ευαισθητοποίησης του καρκίνου του μαστού, σημειώνοντας πως όλα αυτά γίνονται με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη αλλά και τα μέτρα που μπορεί να πάρει κάθε γυναίκα τον εαυτό της να μειώσει το κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η πρόεδρος του ΔΣ της Εuropa Donna είπε πως ο καρκίνος εμφανίζεται σε γυναίκες στην Κύπρο με τα ίδια ποσοστά όπως στην Ευρώπη, χωρίς να υπάρχει καμία διαφοροποίηση.

Η κ.Παπαδοπούλου είπε πως η ενημέρωση των γυναικών βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, το ίδιο και η έγκαιρη διάγνωση, γι` αυτό τα περισσότερα περιστατικά που εντοπίζονται οφείλονται στην έγκαιρη διάγνωση.

Μπορεί, συνέχισε, να υπάρχει αυξητικός αριθμός σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού αλλά τα “καλά νέα” είναι ότι υπάρχει πολύ καλύτερη συνέχεια της ζωής στην επιβίωση κατά 80%.

Κάλεσε τον κόσμο να μην φοβάται να ενημερωθεί αλλά να επισκεφτεί τα σπίτια της Europa Donna να προμηθευτεί με υλικό, να μιλήσει με τις λειτουργούς της Europa Donna για περισσότερες πληροφορίες.

Είμαστε, είπε η κ. Παπαδοπούλου, "δίπλα στην κάθε γυναίκα, θέλουμε να σπάσουμε τη σιωπή γύρω από αυτήν ασθένεια, και αν μια γυναίκα μπει στην περιπέτεια του καρκίνου του μαστού, είμαστε εκεί για να μην νιώθει ποτέ μόνη".

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της