Με Τόμαχοκ απάντησαν οι ΗΠΑ στην επίθεση που δέχθηκαν ανοικτά της Υεμένης

Ο στρατός των ΗΠΑ προχώρησε σε μια σειρά από αμυντικά χτυπήματα στην Υεμένη, όπως ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο . Η επίθεση, με την έγκριση Ομπάμα, πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason, που έπλεε σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Υεμένης.
 
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του Πενταγώνου, τρία ραντάρ στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούθι περιοχή, καταστράφηκαν κατά την επίθεση.
 
Η επίθεση στους παράκτιους στόχους πραγματοποιήθηκε από πυραύλους Tomahawk οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ, USS Nitze. Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ όλοι οι στόχοι ήταν «σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου υπήρχε μικρός κίνδυνος απωλειών αμάχων ή παράπλευρων απωλειών.
 
"Αυτές οι περιορισμένης έκτασης επιθέσεις αυτοάμυνας έγιναν για την προστασία του στρατιωτικού προσωπικού στα πλοία μας και την διασφάλιση της ελεεύθερης ναυσιπλοΐας μας, σε αυτή τη σημαντική θαλάσσια δίοδο", ανέφερε το Πεντάγωνο.

Να θυμίσουμε ότι χθες το αμερικανικό αντιτορπιλικό έγινε και πάλι στόχος μιας αποτυχημένης πυραυλικής επίθεσης που εξαπολύθηκε από μια περιοχή της Υεμένης την οποία ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν.
 
Το πλήρωμα του USS Mason, το οποίο συνοδευόταν από το USS Ponce, ένα αποβατικό σκάφος, αντέδρασε με μια ομοβροντία αμυντικών πυρών στην εκτόξευση δύο πυραύλων, ουδείς εκ των οποίων έπληξε το πλοίο ή προκάλεσε ζημιές, καθώς το αντιτορπιλικό έπλεε βόρεια των Στενών Μπαμπ αλ Μάνταμπ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία
Βάλλει στο FBI η Μελάνια Τραμπ-«Είναι προειδοποίηση για όλους τους Αμερικανούς»