Νέα δεδομένα στον Στρόβολο με Στέλλα Μισιαούλη από ΑΚΕΛ

Απόφαση που εν πολλοίς αποτέλεσε έκπληξη, καθότι όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στην επιλογή του δημοτικού συμβούλου Σταύρου Γερολατσίτη ως του υποψήφιου δημάρχου που θα υποστήριζε το ΑΚΕΛ στον Στρόβολο, επεφύλαξε η ψεσινή Εκλογική Συνέλευση του κόμματος στον μεγαλύτερο δήμο της πρωτεύουσας.
 
Το ΑΚΕΛ πορεύεται στις δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη διεκδικώντας τον δήμο Στροβόλου με υποψήφια την τέως βουλευτή του κόμματος Στέλλα Μισιαούλη,  η οποία αφού τελικά αποδέχθηκε να ενδιαφερθεί για τη δημαρχία και να λάβει μέρος στην εσωκομματική διαδικασία επιλογής υποψηφίου, επικράτησε έναντι του κ. Γερολατσίτη με περίπου διπλάσιες ψήφου και πήρε το χρίσμα.
Η κάθοδος του ΑΚΕΛ στο Στρόβολο με υποψήφια την μέχρι πρότινος βουλευτή του δημιουργεί κατά πολλούς νέα δεδομένα στην μάχη κατάληψης του δημαρχιακού θώκου, μιας και η κ. Μισιαούλη φέρεται να διαθέτει μεγάλα ερείσματα ανάμεσα στους Στροβολιώτες, πέραν μάλιστα και του δικού της κομματικού χώρου.   
Υπενθυμίζεται πως στον Στρόβολο, ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Λάζαρου Σαββίδη, ενώ ως αντάρτης του κόμματος κατέρχεται ο αντιδήμαρχος, Αντρέας Παπαχαραλάμπους. ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ από την άλλη, στηρίζουν την υποψηφιότητα του πρώην δημοτικού συμβούλου του ΔΗΚΟ, Χρίστου Τσίγκη.   
Στο μεταξύ, η Τοπική Επιτροπή του ΑΚΕΛ στον δήμο Πέγειας αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του αντιδημάρχου Μαρίνου Λάμπρου για τη δημαρχία της Πέγειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΑΚΕΛ είχαν για τον δήμο Πέγειας δύο επιλογές. Του νυν δημάρχου Πέγειας Νεόφυτου Ακουρσιώτη, που έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητα του ως ανεξάρτητος, καθώς και του αντιδημάρχου Πέγειας Μαρίνου Λάμπρου. Ο ΔΗΣΥ με απόφαση του Πολιτικού του Γραφείου θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Παντελή Χάρπα, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.
 
Η Συμμαχία στην Πάφο  
Εξάλλου, τον Άκη Χρυσόμηλο για τον δήμο Πάφου, τον Μιχάλη Παυλίδη στον δήμο Γεροσκήπου και τον νυν δήμαρχο στην Πόλη Χρυσοχούς, Άγγελο Γεωργίου Οδυσσέως, αποφάσισε να υποστηρίξει η Συμμαχία Πολιτών. Για τον Δήμο Πέγειας το Επαρχιακό Συμβούλιο Πάφου της Συμμαχίας, επιφυλάσσεται να αποφασίσει κατά το προσεχές διάστημα, αφού παρακολουθήσει εκτενέστερα και πιο σφαιρικά τις δεδομένες επιλογές.
Χθες πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου της Συμμαχίας Πολιτών Πάφου, υπό τον Πρόεδρο του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη και στην Παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου του Κινήματος Δώρου Παφίτη και του Μέλους της Πολιτικής Συγκλήτου Χάρη Σοφοκλέους. Κατά τη συνεδρίαση και αφού είχαν τεθεί επί τάπητος τα δεδομένα και οι επιλογές που είχε ενώπιον της το Κίνημα στους τέσσερις δήμους της επαρχίας Πάφου, ακούστηκαν διάφορες απόψεις και κατά πλειοψηφία επικράτησε ως εισήγηση η γενική θέση αρχής όπως η Συμμαχία Πολιτών ακολουθήσει την πιο πάνω στάση για τους τρεις δήμους της επαρχίας Πάφου. Οι ανωτέρω εισηγήσεις εδράζονται σε υγιή και αντικειμενικά κριτήρια, όπως αναφέρθηκε,  με γνώμονα την τοπική αυτοδιοίκηση, το έργο και τις ικανότητες ενός εκάστου εκ των υποψηφίων.  Κατά τη συνεδρίαση είχε ακουστεί και τεθεί επί τάπητος και η άποψη για υιοθέτηση κατά βούληση στήριξης ιδιαίτερα αναφορικά με τον δήμο Γεροσκήπου, όπου παρουσιάστηκαν θετικές απόψεις για τους δυο επικρατέστερους υποψηφίους (Μ. Παυλίδη και Γ. Μαλλουρίδη).
Επίσης είχαν εκφραστεί έντονες απόψεις αναφορικά με τον νυν δήμαρχο Πάφου, του οποίου η υποψηφιότητα δεν φαίνεται να αποτελεί επιλογή για τη Συμμαχία Πολιτών, ένεκα πρωτίστως του χάσματος που προκύπτει ανάμεσα στις θέσεις, τη γενική φιλοσοφία και το όραμα του κινήματος για την τοπική αυτοδιοίκηση και της γενικότερης πολιτικής σπουδής που ακολουθεί ο κ. Φαίδωνος, όπως αναφέρθηκε.
Η εισήγηση/πρόταση του Επαρχιακού Συμβουλίου, αναμένεται να τύχει της επικύρωσης των Κεντρικών Συλλογικών Οργάνων του κόμματος, τα οποία παρεμπιπτόντως έχουν λάβει την απόφαση να αποδεχτούν χωρίς παρεμβάσεις ή αλλοιώσεις τις αποφάσεις των Επαρχιακών Συμβουλίων.

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία