Τα κατάφερε η 27χρονη Στέφανη- 1500 άνθρωποι στην Γκάνα πίνουν πλέον καθαρό νερό

"Με μεγάλη ευχαρίστηση και δάκρυα στα μάτια σας ανακοινώνω ότι το έργο γεώτρησης έχει ολοκληρωθεί και έχουμε διοχετεύσει νερό!!! Ξεκινώντας από σήμερα βοηθάμε τουλάχιστον 1500 άτομα να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό κάθε μέρα! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς που βοήθησε να το καταφέρουμε αυτό! 146 δωρητές, όλοι σας μαζί, δημιουργήσατε ιστορία σήμερα! Είμαι περήφανη! Ευχαριστώ!"

Με αυτά τα λόγια, η 27χρονη εθελόντρια Στέφανη Γρηγορίου από τη Λεμεσό, θέλησε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook να εκφράσει την τεράστια χαρά της, που το όνειρο πολλών ανθρώπων στην Γκάνα, να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, έγινε επιτέλους πραγματικότητα.

 

Σε συνέντευξή της στο ρεπόρτερ online πριν από λίγο καιρό, η Στέφανη μίλησε για την εθελοντική της δράση στην Γκάνα όπως επίσης και για την καμπάνια συλλογής χρημάτων που είχε αρχίσει μέσω μιας online πλατφόρμας, για το κτίσιμο ενός πηγαδιού/γεώτρησης σε ένα χωριό στην αγροτική Γκάνα, όπου θα βοηθούσε εκατοντάδες συνανθρώπους μας να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό ολόχρονα. 

 

 

"Το νερό που πίνουν αυτή τη στιγμή είναι στάσιμο που δημιουργείται από την βροχή και όταν τελειώσει, την περίοδο της ξηρασίας, περπατάνε χιλιόμετρα καθημερινά να βρουν κάπου αλλού μια πηγή για να γεμίσουν ένα κουβά νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες" είχε εξηγήσει η Στέφανη. 

 

Η καμπάνια της, χάρη στην ίδια αλλά και τη στήριξη πολλών ανθρώπων που ευαισθητοποιήθηκαν και θέλησαν να βοηθήσουν, στέφθηκε με επιτυχία προσφέροντας ανακούφιση σε δεκάδες ανθρώπους.

Όπως εξήγησε η Στέφανη, "βασικότερη έλλειψη στην Γκάνα αλλά και στις περισσότερες Αφρικανικές χώρες, είναι το καθαρό νερό!  3  εκατομμύρια άνθρωποι στην Γκάνα δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, και 23 εκατομμύρια, ζουν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής.  Επίσης πολλά χωριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Γκάνα είναι πολύ πλούσια σε φυσικό και ορυκτό πλούτο (διαμάντια, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κακάο κ.α) αλλά ο λαός της συνεχίζει να ζει κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες χωρίς πρόσβαση στα βασικά. Ενώ η πρωτεύουσα φαίνεται να αναπτύσσεται οικονομικά, οι υπόλοιπες περιοχές ζουν στην φτώχεια ξεχασμένες από την πολιτεία", ανέφερε.

 

Φωτογραφίες από τις εργασίες για τη διάνοιξη της γεώτρησης

 
 

Πάντα υπάρχει τρόπος να βοηθήσεις αρκεί να το θέλεις πραγματικά και να αφιερώσεις χρόνο γι'αυτό. Άλλωστε, όπως μας ανέφερε και η ίδια η Στέφανη  "η χαρά που θα πάρεις βοηθώντας ένα συνάνθρωπό σου που σε χρειάζεται, δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο".

 

Διαβάστε επίσης: Στέφανη Γρηγορίου: Η 27χρονη Κύπρια που έκτισε και διδάσκει σε σχολεία στην Γκάνα

 

Δειτε Επισης

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B