Δεν κατεβάζει κομματικούς υποψήφιους δημάρχους η Συμμαχία Πολιτών

 Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να αποφασίσει η Συμμαχία Πολιτών τους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει κατά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη.
Στη Συμμαχία Πολιτών αναμένουν επί του παρόντος το ξεκαθάρισμα του σκηνικού και αξιολογούν τις επιλογές που έχουν ενώπιον τους σε όλους τους δήμους, επαναλαμβάνοντας πως κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων που θα υποστηρίξουν δεν θα είναι η κομματική τους προέλευση, αλλά οι ικανότητες τους. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται από τη Συμμαχία πως θα υποστηριχθούν υποψήφιοι δήμαρχοι απ’ όλους τους κομματικούς χώρους, ενώ σε κάποιους δήμους είναι πολύ πιθανόν να αξιοποιηθεί και η επιλογή της ψήφου κατά βούληση.
 
Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός πως σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, η Συμμαχία Πολιτών δεν πρόκειται, κατά πασά πιθανότητα, να διεκδικήσει δημαρχίες με κομματικούς υποψήφιους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και παρά το γεγονός ότι καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, η Συμμαχία Πολιτών δεν προτίθεται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Χρίστου στη Λεμεσό, ως απόρροια της πολιτικής θέσης του κόμματος για μόνο δύο θητείες στα πολιτειακά αξιώματα. Ωστόσο αυτό, όπως ξεκαθαρίζεται με νόημα, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως η Συμμαχία Πολιτών θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Νικολαΐδη. Ταυτοχρόνως, μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για τον δήμο Λευκωσίας, όπου ούτε η επιλογή του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Παναγιώτη Σταυρινίδη, αλλά και ούτε και η επιλογή του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, δείχνουν να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που θέτει η Συμμαχία.
 
Δημοτικά Συμβούλια και Σχολικές Εφορείες
Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά συμβούλια, η Συμμαχία Πολιτών θα διεκδικήσει συμμετοχή με κομματικά ψηφοδέλτια σε όλους τους δήμους, ενώ σε ορισμένους, όπως είναι για παράδειγμα ο δήμος Λειβαδιών στη Λάρνακα, θα συνεργαστεί με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Δηλαδή, υποψήφιοι και από τα τρία κόμματα θα συμμετέχουν σε κοινό ψηφοδέλτιο ως ανεξάρτητος συνδυασμός, ο οποίος θα υποστηριχθεί και από τις τρεις αυτές πολιτικές δυνάμεις.
Άξια αναφοράς εξάλλου είναι η απόφαση της Συμμαχίας Πολιτών να μην διεκδικήσει με κομματικά ψηφοδέλτια τη συμμετοχή της στις Σχολικές Εφορείες, ως απότοκο της διακηρυγμένης πολιτικής της απόφασης πως τα κόμματα δεν έχουν θέση στα σχολεία.
 
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα