Ζητά Σχολή Καλών Τεχνών και Σχολή Αρχαιολογίας η Πάφος

Η ανάπτυξη του τομέα εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η λειτουργία του Πανεπιστημίου Νέαπολις Πάφου έχει προσδώσει σημαντικά πνευματικά, πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στην Επαρχία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.
 
Ο κ. Δημητριάδης είπε πως η Πάφος, λόγω της ιστορίας, της παράδοσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων της, δικαιωματικά απαιτεί Σχολή Καλών Τεχνών και Σχολή Αρχαιολογίας καθώς και τη μεταφορά του ΑΞΙΚ στην πόλη της Πάφου, αφού η Επαρχία – όπως ανέφερε- αποτελεί την κατ` εξοχήν τουριστική πόλη της Κύπρου, με τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία και το μεγαλύτερο αριθμό τουριστικών μονάδων που παραμένουν σε λειτουργία και τη χειμερινή περίοδο.
 
Ο τομέας αυτός, είπε, παρέχει επίσης μεγάλες ευκαιρίες για τον ιδιωτικό τομέα και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μεγάλη ζήτηση φοιτητών για σπουδές στην Κύπρο ιδιαίτερα από Ελλάδα, Ινδία και άλλες χώρες.
 
“Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τα οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν στην Επαρχία εάν είχαμε σημαντικό αριθμό φοιτητών”, συμπλήρωσε ο κ. Δημητριάδης.
 
Ο κ. Δημητριάδης είπε ακόμη πως με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών υγείας και την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, η Πάφος έχει τις δυνατότητες και τα εχέγγυα να γίνει περιφερειακό κέντρο παροχής υψηλών ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών υγείας και θα πρέπει ως Επαρχία συντονισμένα και με μεθοδικότητα να προωθήσουμε και να επενδύσουμε στον ιατρικό τουρισμό.
 
Όλα τα πιο πάνω που έχουν αναφερθεί θα μπορούσαν, σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, να υλοποιηθούν επιτυχώς εάν το κράτος δημιουργούσε το πλαίσιο λειτουργίας των δραστηριοτήτων αυτών και παρείχε τα αναγκαία κίνητρα και υποστήριξη προς τον ιδιωτικό τομέα.
  

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης
Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας,
Επανεξελέγη πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΥΚΙ ο Σωτήρης Κούμας
Νέα κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη
Άκουσε τις ανησυχίες των βιομηχανιών Λεμεσού ο Παπαναστασίου-Μεγαλύτερα το κόστος ενέργειας και η γραφειοκρατία
Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία αιτήσεων για κρατική φοιτητική μέριμνα
Διαβεβαιώσεις ΔΕΑ για συνέχιση προσπαθειών για τους αγνοούμενους-Καμία πληροφορία για κρατούμενους στην Τουρκία
Από Σεπτέμβρη αρχίζει η κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για την ευθανασία-«Πρώιμη η συζήτηση»
Συνεχίζεται η απεργία μεταφορέων-Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα