Ο Νικόλας δεσμεύει τους δελφίνους στη Λάρνακα πως θα σεβαστούν τη διαδικασία

 Προσπάθειες όπως η διαδικασία επιλογής του υποψήφιου δημάρχου που θα υποστηρίξει το ΔΗΚΟ στη Λάρνακα καταστεί όσο το δυνατό πιο αναίμακτη, καταβάλλει η ηγεσία του κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, όσοι από τους οκτώ ενδιαφερόμενους για το χρίσμα του υποψηφίου λάβουν τελικά μέρος στην εσωκομματική διαδικασία της ερχόμενης Παρασκευής, θα πρέπει να υπογράψουν δήλωση-δέσμευση(σ.σ. κατόπιν σχετικής παρέμβασης του πρόεδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου), ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον του απέσυρε τελικά πυροβολώντας ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους, τονίζοντας με νόημα σε δήλωσή του, πως δεν θα γίνει υπηρέτης των κάθε λογής συμφερόντων που κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο. Όπως μάλιστα εκτιμάται, τουλάχιστον οι μισοί από τους οκτώ αρχικά ενδιαφερόμενους για το χρίσμα του υποψηφίου του ΔΗΚΟ στη Λάρνακα, δεν θα λάβουν στο τέλος της ημέρας μέρος στην εσωκομματική διαδικασία.
 
Παρέμβαση Ορφανίδη
Εξάλλου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΚΟ Λάρνακας Γεώργιο Αναστασίου, ο βουλευτής του κόμματος Χρίστος Ορφανίδης, ζητά όπως ενόψει της επερχόμενης εσωκομματικής διαδικασίας για επιλογή υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο Λάρνακας και με βάση τα σημερινά δεδομένα και τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων, την άμεση σύγκληση συνεδρίας της Γραμματείας της Επαρχιακής Επιτροπής στην παρουσία των υποψηφίων πριν από την διαδικασία επιλογής.
 
Η διαδικασία
Η εσωκομματική διαδικασία στο ΔΗΚΟ θα λάβει χώρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος από την μία μετά το μεσημέρι μέχρι τις επτά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι κανονισμοί για την επιλογή υποψηφίων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Σχολικών Εφόρων έχουν εκσυγχρονιστεί. Το εκλογικό σώμα των 40-50 εκλεκτόρων για κάθε περιοχή απαρτίζουν τα μέλη της Γραμματείας της Επαρχιακής Επιτροπής και οι πρόεδροι της ΝΕΔΗΚ και ΓΟΔΗΚ, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της επαρχίας για την οποία θα γίνει η επιλογή, όπως και ολόκληρο το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Σημειώνεται πως πέραν της Λάρνακας, εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν και για τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς όπου υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενοι, ενώ ανάλογη διαδικασία θα χρειαστεί όπως όλα δείχνουν και για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και ενός ακόμη στην επαρχία Πάφου.
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα